• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Anpassade Rapporter

55090000

Anpassade rapporter är en insticksmodul som möjliggör specialanpassade, skräddarsydda rapporter med filtrering

Anpassade Rapporter är en insticksmodul där Vendre relativt enkelt kan leverera skräddarsydda rapporter utefter era behov. Dessa rapporter går att filtrera efter olika parametrar (varierar från rapport till rapport) och presentationen av rapporten (namn på fält, vilka fält som ska visas etc) kan ni själva enkelt anpassa. Alla rapporter förhandsvisas i administrationen och går sedan att exportera och ladda ner i excelformat.

Var hittar jag Anpassade Rapporter?

När du är inloggad i administrationen hittar du Anpassade Rapporter under Plugin > Anpassade Rapporter. Om du inte hittar alternativet i menyn är det sannolikt inte aktiverat för din butik. Kontakta Professional services för mer information om kostnad och hjälp med implementationen.

Vilka rapporter ingår?

Dessa rapporter ingår från början (kan uppdateras över tid). De finns med i standardutförande från början, men det går att anpassa dem till viss del utifrån era önskemål (dölja fält/kolumner, ändra namn, lägga till tooltips etc). Alla dessa innehåller utökade filtreringsmöjligheter samt en hel del fält som inte är lättillgängliga på andra håll. Se separata rubriker längre ner för detaljer.

• Översiktlig kundrapport
    • Översiktlig orderrapport
    • Översiktlig produktrapport
    • Översiktlig rapport över produktförsäljning

Hur anpassar jag en rapport?

Du har själv möjligheten att anpassa en rapport på följande sätt

• Ändra namn/titel på rapporten
    • Ändra beskrivningen
    • Visa/dölja filteralternativen
    • Visa/dölja fälten
    • Ändra namn på filteralternativen
    • Ändra namn på fälten
    • Ändra typ på fälten (text, datum, nummer, decimaltal, procent, valutapris)

Steg för steg

1. Börja med att klicka på fliken Inställningar
      2. Scrolla ner till den rapport som du vill anpassa och klicka på Visa inställningar för denna rapport
      3. Nu har du tillgång till och kan ändra alla inställningarna för denna rapport. För att t.ex. ändra namn på en kolumn/fält så är det bara att leta fram kolumnen och ändra namnet i textrutan. För att visa/dölja en kolumn eller filteralternativ så är det bara att leta fram rätt rad och klicka på väljaren längst till höger. Se exempelbild nedan.

4. När du är nöjd med dina ändringar så scrollar du hela vägen ner och klickar på Spara

Hur gör jag om jag saknar något eller vill skräddarsy en rapport?

Vi hjälper er gärna med anpassning av befintliga rapporter eller med att ta fram egna rapporter som passar just er. Kontakta oss med era önskemål så tar vi fram ett förslag och tillhörande estimat.

För att spara tid för både er och oss så vill vi att ni läser igenom och följer nedanstående instruktioner vid beställning.

Instruktioner vid beställning

1. Beställningen ska skickas in i excelformat (ladda ner exempelfil längre ned), med följande innehåll
        1. En kort text om vad rapporten är tänkt att användas till, detta för att göra det lättare för oss att möta era behov.
        2. En lista på alla fält som ni vill ska finnas med i rapporten. Både fältnamn och beskrivning ska finnas med för varje rad.
        3. En lista på alla filtreringar (fält som ni vill kunna filtrera på) som ni vill ska finnas med i rapporten. Både filtreringsnamn och beskrivning ska finnas med för varje rad.
      2. Förtydliganden
        1. Alla fält och filtreringar måste motsvaras av befintliga fält någonstans i Administrationen.
        2. Alla fält och filtreringar ni vill ha med måste finnas med explicit i beställningsfilen. Det räcker inte att skriva att man vill ha ut "produktpriser" t.ex. utan vi behöver veta om de ska vara exkl moms eller inkl moms, valuta osv. "Produktpriser" implicerar även att endast en kolumn kommer returneras, dvs inget produktnamn, produktid, externt id eller annat.
        3. Om ett fält både ska finnas med i resultatet samt kunna filtreras på så måste det med andra ord finnas med under både fält och filtreringar. Filtreringsfält kommer inte med automatiskt som kolumner i rapporten. Eller tvärtom.

Exempelfil för beställning av anpassad rapport (i excelformat)

Ladda ner exempelfil i excelformat för beställning av anpassad rapport

Standardrapporter

• Översiktlig produktrapport

Genom denna rapport kan man få ut en filtrerad lista över produkter som innehåller en hel del fält som inte är lättillgängliga på annat håll.

Filteralternativ

• Produkt (via sökfält)
      • Kategori (via sökfält)
      • Tillverkare (via sökfält)
      • Nya produkter (Visa endast nya produkter eller visa alla)
      • Produktstatus (Visa endast aktiverade produkter eller visa alla)
      • Produkttyp (huvudprodukter / underprodukter / alla)

Standardfält

• Produktid
      • Artikelnummer
      • Externt produktid
      • EAN
      • Produktnamn
      • Huvudprodukt (id) (produktid för huvudprodukten, visas bara på variantprodukter)
      • Huvudprodukt (namn) (namnet för huvudprodukten, visas bara på variantprodukter)
      • Kategori (id) (produktens huvudkategori)
      • Kategori (namn) (produktens huvudkategori)
      • Tillverkare
      • Tillverkarens artikelnummer
      • Minsta köpantal
      • Lägsta beställningspunkt
      • Lagersaldo
      • Lagerplats
      • Nästa leverans (datum)
      • Vikt (kg)
      • Datum skapad
      • Datum tillgänglig
      • Ny till och med
      • Extrafält 1
      • Extrafält 2
      • Extrafält 3
      • Extrafält 4
      • Extrafält 5