• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Valutor

Såhär fungerar valutor i front end

En butik kan ha flera olika sorters valutor, men som standard används oftast SEK.

Vilken valuta som ska vara standard ställs in i administrationen från menyvalet "Inställningar" -> "Valutor" och därefter går man in på den valuta man vill ha som standard och klickar i "Välj som standard"

I administrationen visas och anges alla priser och summor i den valuta som är vald som standard och det är även den valutan som skickas till tex Google Analytics och andra externa tjänster.

I koden för mallen så får man däremot ut priser på produkter i den valuta som för tillfället är vald överallt förutom vid själva summeringen av ordrar på checkout_success sidan. Där får man ut det i den valuta som är satt som standard i systemet.

Då vi ganska ofta lägger in olika typer av trackingpixlar eller liknande på just checkout_success sidan så är det viktigt att man här tänker på att räkna om summorna man får ut med den valuta som man vill skicka.

De två vanligaste variablerna vi har att jobba med på checkout_success sidan är google_analytics_order och checkout_success (du kan läsa mer om dem här: Wiki: checkout_success )

Det vi bland annat kan få ut från tex checkout_success är subtotal_ex_tax, vilket då är den totala summan exklusive skatt, i den valuta som är satt som standard, samt currency_value, vilket är den nu valda valutans värde mot standard valutan.

Vill vi här skicka summan till en tracker på den valuta som kunden har valt så behöver vi därför göra en liten omräkning:

checkout_success.order.info.subtotal_ex_tax*checkout_success.order.info.currency_value

På det sättet får vi ut summan på ordern omräknat på den valuta vi vill visa.