• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Introduktion till git (1 av 10)

Min första repo

I den här övningen kommer du att få skapa en helt egen git-repo (kort för git repository) på din dator.

1. Börja med att skapa en mapp på din dator
    2. Öppna terminalen i mappen och skriv git init
    3. Grattis, du har skapat ditt första git-repo! Här kan du göra vad du vill utan konsekvenser!
    4. Om du nu skriver git status så bör du få upp nedanstående om allt gått rätt till:

Genom att ofta använda git status så kan du förebygga många av de problem som kan uppstå
    Ett repo (git repository) är en virtuell kopia av ditt projekt där du kan spara och arbeta med olika versioner av dina filer.

Snyggt jobbat!

Nedan hittar du lästips och relaterade övningar. När du är redo så kan du gå vidare till nästa övning längst ner.