Sidstruktur

Vilket upplägg ska du ha i din butik för att underlätta navigering

Hoppa fram till...

Introduktion - Vad är en sidstruktur & varför är den viktig?

Sidstrukturen bestämmer vad sidorna i din butik ska ligga, och det är viktigt för att det ska vara enkelt för kunden att navigera på sidan och hitta den information/produkt som hen söker.

Exempel på sidstruktur:

Systemsidor

Det finns en rad olika systemsidor upplagda i Vendre. En systemsida är en sida som alltid finns upplagd i Vendre och som fyller en specifik funktion. Det är viktigt att se över samtliga systemsidor och bestäma hur kunden ska kunna navigera fram till dessa sidor.

Lista över systemsidor som behöver ingå i sidstrukturen:
📌 Kontakta oss
📌 Köpvillkor
📌 Personuppgiftspolicy

Övriga systemsidor:
📍Förstasida
📍Avancerat sökresultat
📍Logga in/Skapa konto
📍Mitt konto
📍Registrera konto
📍Sidan kan inte visas (404)
📍Tack för din order
📍Varukorgen

Övriga sidor

Nu när vi ska sätta er sidstruktur behöver ni även se över vilka sidor ni vill ha tillgängliga i er butik. Det är också viktigt att noga tänka igenom vilka sidor som är rimligt att hinna skapa inför lansering, och vilka sidor som kan skapas upp allt eftersom.

Förlag på vanliga sidor:
📍Om oss
📍Hållbarhet
📍Leveransvillkor
📍Varumärken/Leverantörer
📍Vanliga frågor
📍Blogg/Tips och inspiration

Beslut ni (redan nu) behöver ta för sidstrukturen i butiken:

✖️ Vilka sidor ska butiken innehålla?

✖️ Vilka länkar ska finnas i Topbar?

✖️ Vilka länkar ska finnas i sidhuvudets meny?

✖️ Vilka länkar ska finnas i footern?