• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Ändra design

Vad går egentligen att göra på varje sida?

När du börjar jobba med designen av butiken är det första steget att ta fram en grafisk profil och välja sidhuvud, sidfot samt produktboxdesign. Det gör du med hjälp av oss på Vendre. När det är gjort, och vi har installerat typsnitt och färger, är det bara att sätta igång!

Globala element

Top bar, sidhuvud (header) och sidfot (footer) kallas ibland för globala element. Det innebär att dessa element syns på alla sidor i din e-handel. Färg på top bar samt design + färg av sidhuvud och sidfot installerar vi på Vendre efter dina önskemål. Innehållet är det sedan fritt fram för dig att redigera. Även logotyp och favicon ändrar du lätt på egen hand.

Startsidan

Välkommen till din butik! Startsidan (samt eventuella "fristående" sidor) är mest anpassningsbar. Här kan du använda Drag och släpp för att få din e-handel att se ut nästan precis hur du vill. Bara fantasin sätter gränserna! Om du har högre ambitioner eller om du vill göra något som våra block inte har stöd för kan du kontakta oss så hjälper vi till.

Hur ska man då tänka när man bygger en startsida med Drag och släpp? Låt vår UX-designer Hanna inspirera dig med några layout-förslag. Vill du att butiken ska ha det där "lilla extra"? Läs gärna min guide om hur du designar en startsida med wow-faktor.

Kategorisidor

Kategorisidan är relativt statisk med beskrivningen högst upp, eventuell filtrering efter det och produkterna längst ner. Vill du lägga till block mellan beskrivning och filtrering så kan du kontakta Vendres support för att beställa funktionen.

Beskrivning

Kategoribeskrivningen högst upp på sidan har två standardutseenden; du kan välja mellan att ha kategoribilden som bakgrund eller att bara visa text och ingen kategoribild. Vi hjälper dig med installationen!

Filtrering och sortering

Förenkla köpupplevelsen genom att låta dina kunder hitta produkter baserat på egenskaper så som färg, storlek eller märke – vad kunderna ska kunna filtrera på är upp till dig. Här kan du lära dig mer om hur det fungerar.

Produktboxar

Hur vill du visa upp butikens produkter? Du kan välja mellan ett mer minimalistiskt utseende eller något som vi kallar B2B-boxar där kunder direkt i kategorilistningen kan lägga till en eller flera varor i varukorgen. Anpassa vidare genom att välja vilken information du vill visa, t. ex. varumärke eller infotext vid varianter, och om du vill ha en ram runt boxen.

Som standard är produktbilden kvadratisk. Vill du att den ska vara rektangulär (utan vitt på sidorna) eller har du något annat önskemål? Kontakta i så fall support för hjälp.

Produktsidan

För att ändra utseende inne på produktsidan så kontaktar ni Vendres support för hjälp. Följande ändringar kan göras på egen hand:

USP:ar

Unique selling points, (eller propositions), även kallade USP:ar är placerade under köpknappen på produktsidan. Du kan välja att visa eller dölja dessa. Du redigerar vad som ska stå i dem genom att gå via butikens top bar > ändra > avancerat. Fyll sedan i de tre fälten.

Beskrivning

Vill du visa hela produktbeskrivningen under produktnamnet? Det kan vi hjälpa dig med!

Tabbar

Vill du redigera tabbarna på produktsidan?

• Beskrivningen: Ändras i produktens beskrivning i Admin.
    • Specifikationer: Ändras under “taggar och Specar” i Admin.
    • Fråga om produkt: Håll musen över texten i vänstra kolumnen på en produktsida för att redigera frågor och svar. Ändringen kommer sedan göras över hela butiken.

Vill du dölja tabbarna, alternativt lägga till fler eller ta bort någon av dem, kan du kontakta support.

Inspiration/blogg

När du får tillgång till butiken finns det en sida som heter "Inspiration" i menyn. Denna kan du använda för att, ja, inspirera kunderna helt enkelt! Använd sidan som en samlingspunkt för nyheter, blogginlägg och/eller tips till butikens kunder. Även här kan du använda Drag och släpp för att designa sidan. I Admin kan du byta bloggkortets bild, redigera inläggets namn samt lägga till en ingress. För att lägga till text och bilder i själva inlägget använder du Drag och släpp. Glöm inte styckeindelning för att göra texten lättare att läsa 😉

Tips! Varför inte länka produkterna du nämner i texten? Använd produkt-blocket som du hittar i Drag och släpp-verktyget för enkel åtkomst!