• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Styleguideändringar som ingår i
    Vendre get going.

Get going innebär att din Storefront anpassas till den grafiska profil ni skickat till Vendre. En projektledare jobbar sedan tillsammans med er för att anpassa butikens inställningar för att passa er. Den storefront som anpassas av Vendre ska fungera som en ram med e-handelsfunktioner, ni fyller sedan butiken med era bilder, texter och formspråk, men vad ingår egentligen i get going och hur mycket går att anpassa? Möjligheterna är många och det tydliggör vi i denna artikel.

Styleguide med inställning av grafisk profil

Det första som sker i ett projekt när en ny storefront ska skapas är att ni ger Vendre er grafiska profil Läs mer om att skapa en grafisk profil här.

Vad behöver vi?

En grafisk profil måste inte vara ett helt dokument med guidelines men det är vissa delar vi behöver för att kunna lägga grunden och skapa en butik som matchar ert varumärke.

Logotyp

Vi vill ha er logotyp i bra kvalitet och därav ett ganska stort format. Det bästa är om ni kan leverera oss både png och originalformat i eps eller svg så kan våra designers ta fram det som behövs på ett enkelt sätt. Förutom din logo behöver vi en favicon, berätta för oss om ni önskar att vi hjälper er med den!

Läs mer om logotyper och favicon här

Typsnitt

Det finns ett par typsnitt i Vendre som standard, dessa är google fonts som är öppna resurser och ok att använda för alla på webben. Om ni önskar ett specifikt typsnitt som inte finns i Vendre som standard behöver vi att ni tillhandahåller filer på typsnittet i formaten .woff och .woff2. Ni är ansvariga för att ha fulla rättigheter till era typsnitt.

Behöver du tips kring typsnitt, läs vår guide här

Färger

Dina färger är en stor del av varumärket och hur ditt brand associeras. På webben använder vi ett gäng praktiska färger såsom färger för felmeddelanden och specialpris. För att ta fram hela färgkartan behöver vi en grund från er att utgå ifrån.

Vi vill att ni ger oss minst 3 färger att utgå ifrån: Primär, Sekundär och Kontrast

Har ni även önskemål på gråa toner och en specifik svart färg vill vi gärna även ha det. För att ta reda på mer vad färgerna används till i din storefront, fortsätt läsa under rubriken “hur används materialet”

Bildmaterial

I projektet lägger vi ofta upp ett förslag på en startsida till er. För att denna ska stämma bra överens med er profil vill vi gärna ha bilder från er. Dessa bilder ska vara så bra kvalitet som möjligt och ingen text ovanpå. Vi använder ofta lite fler bilder från öppna källor men ett par bilder behöver vi för att kunna ta fram rätt typ av känsla för er.

Hur används materialet vi får i er styleguide?

När du levererat en grafisk profil till oss tar vi den, tolkar den och implementerar er grafiska profil i er storefront. Vill du veta mer exakt vad vi gör kan du läsa vidare här. Vill du själv kunna styra detta, använd materialet till att kommunicera med din projektledare.

Färger i styleguide

Vi utgår från dina tre primära färger och lägger in nyanser som kompletterar din grafiska profil utefter det. I denna lista ser du alla de färger du kan påverka i Storefront. Önskar du att påverka mer än såhär eller om du vill att specifika element inte ska gå efter en färg ingår detta inte i get going utan kräver unik anpassning av din storefront.

Denna tabell kan du använda för att specificera de färger du önskar i din storefront, Vill du att vi lägger in dina färger utefter din profil så gör vi gärna det istället. Det är dessa färger ni har möjlighet att styra över i butiken ni kan dock inte styra vart dessa används, det är bestämt enligt Vendres standard.

Variabel för färg Används exempelvis för
    Primär färg Knappar i drag och släpp samt både köpknappar och knappar i formulär.
    Sekundär färg Knappar i drag och släpp
    Komplement färg Knappar i drag och släpp
    Ramfärg Borders runt om element tas från denna ramfärg
    Bakgrundsfärg Detta styr bakgrunden på din storefront
    Ljusgrå Gråa lite större element, detta är aldrig text pga kontraster men t.ex. används den i inaktiva inputfält.
    Grå En mellangrå färg som används när lite mer kontrast krävs.
    Mörkgrå Mörkare grå som används på texter och annat man inte vill ska ha samma som textfärg.
    Svart Knappar i drag & släpp
    Vit Knappar i drag & släpp samt i texter när bakgrunden blir mörk.
    Positiv feedback (grön) I feedbackmeddelanden till användaren samt vid lagerstatus i lager.
    Varning (gul) I feedbackmeddelanden till användaren samt vid lagerstatus beställningsvara.
    Felmeddelanden (röd) I feedbackmeddelanden till användaren samt vid lagerstatus ej i lager.
    Textfärg Används i alla texter i butiken, utom de som använder grå eller vit text när det behövs. I blocken kan du alltid styra textfärger.
    Färg på priset Anger färgen på alla priser i storefront
    Reapris Färgen på rabatterade priser
    Ord. pris Färgen på det överstrukna priset bredvid ett specialpris
    Färg för nya produkter Styr färgen på taggen nyhet
    Overlay på produktbilder Ovanpå dina produktbilden kan det ligga en svag overlay
    Bakgrund top-bar Styr bakgrunden på din topbar som visas högst upp ovanför header i desktop
    Bakgrund sidhuvud desktop Styr bakgrunden på header
    Bakgrund meny (om egen rad) Om du har en header som har en meny på en egen rad kan denna ha en egen färg.
    Bakgrund sidhuvud mobil Styr bakgrunden på headern mobilt.
    Bakgrund sidfot Styr bakgrunden på footer i både mobil och desktop.

Knappar i styleguide

Knapparna i er butik går på Primär, sekundär, komplement, mörk och ljus. Dessa knappar går att använda i er drag och släpp. Primära knappar används också runt om på sidans CTA. Både köpknappar och genomför order.

Ni kan även styra rundningen av knapparna om ni önskar det, helt kantiga eller något rundade. Denna border radius som det kallas slår på fler element i din storefront så att det ser enhetligt ut.

Typsnitt i styleguide

Ditt typsnitt används för rubriker och brödtext. I styleguide finns förutbestämda storlekar för H1 - H6 och Brödtext. Det ingår inte i Get going att justera dessa storlekar från Vendres standard. Önskar du att justera innebär det unik utveckling.

Lycka till med din sprillans nya Storefront! 🥂