• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Att bygga en startsida med drag & släpp

Vendre har skapat drag & släpp-funktionaliteten för att du smidigt ska kunna styra innehållet på din startsida. Med mycket frihet kommer också mycket ansvar brukar man säga, och med många vägval kan man lätt gå vilse. Vi har därför skapat denna guide till dig för att visa lite olika sätt som du kan bygga din startsida baserat på din målgrupp och fokus eller inriktning för din butik.

Inspiration vs. sälj?

Det ena utesluter självklart inte det andra, men när du bygger din startsida behöver du bestämma dig för om den ska vara kampanj- och produktfokuserad eller om du ska bygga en startsida som inspirerar till att skapa en livsstil eller känsla för att snarare bygga varumärke.

I regel handlar innehållets fokus om din verksamhet, arbetar du med mycket kampanjer och priskonkurrens så har du i Vendre möjlighet att skapa en startsida baserat på kampanjer. Jobbar du däremot med unika produkter alternativt att du inte visar dina priser öppet för ej inloggade kunder, så passar en inspirerande sida bättre.

I artikeln beskriver jag 4 olika typer av startsidor,
    förslag på block som kan användas och innehåll i blocken.

Lingo - en kort ordlista

En startsida med fokus på dina produkter

För dig som säljer B2B och B2C och vill lägga fokus på dina produkter och sortiment

En startsida med fokus på kampanjer

För dig som säljer B2B och B2C samt vill lägga fokus på dina kampanjer och specialpriser

En startsida med syfte att inspirera kunden.

Passar dig med smalare sortiment som t.ex. säljer ett eget varumärke.

För dig som säljer till inloggade företagskunder

Har du dolda priser och försäljning till inloggade företag? Ta en titt på denna startsida!

Våga prova!

Vendres verktyg erbjuder oändliga möjligheter att testa och förändra, har du en idé? Våga testa och prova dig fram för att skapa en unik startsida. Jag hoppas att denna guide ger dig inspiration att bygga vidare på din startsida och strukturera upp ditt innehåll. Sist vill jag skicka med ett par saker som är viktiga att tänka på när du bygger med Drag & släpp:

1 - Marginaler, marginaler, marginaler ↕️

Det vanligaste felet vi gör som får startsidan att se rörig ut är att vi använder alldeles för små marginaler mellan blocken. Ta gärna i lite och minska istället när det blir för stort. Du kommer bli förvånad över hur känslan förändras när elementen på startsidan får bra med space mellan sig.

2 - Glöm inte mobilen 📱👍

Även om du under tiden du jobbar och  inspekterar startsidan i din webbläsare för att se hur allting lägger sig mobilt. Gå in via telefonen när du sparat för att se hur det känns att scrolla med tummen, är knapparna tillräckligt stora och marginalerna tillräckliga för alla kunders tummar?

3 - Titta på sajten från kundens ögon 👀

När jag bygger startsidor och jobbar i Google Chrome öppnar jag alltid sidan i Safaris webbläsare när jag har sparat för att se sidan utan Adminbar och redigeringslägen. I 99% av fallen går jag tillbaka till Chrome och justerar något.

Tills nästa gång! 🏄🏼‍♀️

Läs mer!