• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Gör bilder ljusare eller mörkare

Ibland behöver man göra en bild mörkare eller ljusare för att passa med exempelvis en text på bilden. I detta fall har Vendre en kraftfull bildeditor som ingår i din e-handelsplattform.

Vendres redigeringsverktyg

För att använda redigeringsverktyget kan du när du väljer en bild i bildhanteraren högerklicka på bilden och välja Redigera bild. Då öppnas bildredigeringsverktyget och du kan börja administrera bilden. Gå in under det andra menyvalet till vänster där det står Adjust när du håller musen över.

I det första valet du kan göra under Brightness kan du dra till höger för att göra bilden ljusare och till vänster för att göra bilden mörkare. När du är klar klickar du på Spara och väljer den bilden istället. Den nya bilden blir en kopia av den gamla bilden så att originalet alltid ligger kvar ifall du skulle vilja använda den på andra ställen.

1
    2
    Skärmdump

Blockinställningar

Om du av någon anledning inte vill använda redigeringsverktyget kan du istället lägga ett lager med låg opacitet över bilden direkt i blockinställningarna. För att göra det måste du visa textplattan i både fullbredd och fullhöjd (det är alltså textplattan som blir en slags "overlay").

Kryssa i följande boxar:

När du har gjort det är det bara att klicka på färgrutan och ändra inställningarna tills du är nöjd! Flytta den lilla cirkeln till det nedre vänstra hörnet för att göra bilden mörkare (svart) eller övre vänstra hörnet för att göra den ljusare (vit). Dra sedan reglaget åt vänster för att göra färgen svagare alternativt höger för att göra den starkare.