• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

SEO-tips från Vendre

Vad är det som gör att Vendres kunder rankar högre än sina konkurrenter?

Ständig utveckling
    Den största och främsta anledningen till att våra kunder listar högre än många av sina branschkollegor är att vi under många år jobbat nära några av Sveriges främsta SEO-företag.  När Google släpper uppdateringar så anpassar vi vårt system för att hantera detta.

Allt anpassat efter Googles riktlinjer
    Vendres plattform följer 100% Googles riktlinjer för webbansvariga.

Signaler till Google
    Vi skickar signaler till Googlebot i källkoden, canonicals, hreflangs och strukturerad data för att nämna några. Allt för att du enkelt ska ha optimala förutsättningar att ranka högt.

Tips från Vendre! 💡

• 1. Arbeta med innehåll

Läs mer om att optimera innehållet på sidan

Vendres system är anpassat för att så enkelt som möjligt skicka med all information som är nödvändig till Google. meta-titlar, <h1>, <h2>, landsdata och strukturerad data. Allting skickas med till Google i källkoden sålänge du fyllt artikelregistret och butikens sidor med information på rätt ställen.  Majoriteten av innehållet på din sida styrs av de sidtyper som är länkade nedan:

> Tips för startsida (SEO)
      > Tips för produkt (SEO)

• 2. Använd rätt URL-struktur

Läs mer om Vendres URL-strukturer
      Använd dig av en URL-struktur som är anpassad för e-handel.  Ett vanligt dilemma bland e-handlare är att en produkt är knuten till flera olika kategorier och således får flera olika URL:er.   När detta händer kan Googles robot bli förvirrad och få svårt att välja vilken version av sidorna den ska välja.

Vendre har hittat en lösning som är unik för plattformen och som möjliggör för din butik att inte skriva ut kategoridjupet i URL:en för butikens produkter.  Självklart kan vanliga sidor och kategorier fortfarande skriva ut med ett kategoridjup precis som vanligt.

Läs mer under > Möjliga URL-strukturer

• 3. Anslut din butik till Google Search Console

Hälsostatus, rapporter och insikter över söket

Med hjälp av verktygen och rapporterna i Search Console kan du mäta webbplatsens trafik och resultat på Sök, åtgärda problem och få hälsorapporter över din webbplats.

• För att ansluta din butik registrerar du först du ett konto på > https://search.google.com/
      • När du är inloggad på Google Search Console går du sedan till Inställningar > Verifiering av äganderätt och väljer HTML-tagg.
      • Logga sedan in på Vendres Administration och lägg in HTML tagg-id:t  under Kampanjer > Ställ in Sociala medier > Google Site-Verification ID

Vad kan hända om man ger detta lite kärlek?

Exempel från Acetec - en av Vendres framstående kunder 🎯

Acetec är sedan en tid tillbaka kund hos Vendre efter att de bytt e-handelsplattform. Idag ligger både hemsida och e-handel hos Vendre (tidigare var hemsida och e-handel separerade) och de har tillfullo använt det stöd Vendre tillhandahåller när det kommer till SEO.   Nedan är en skärmdump över ökningen för  det organiska sökresultatet ett år efter lansering hos Vendre.

Jämförelseperiod är motsvarande period ett år efter plattformsbyte till Vendre

Läs vidare