• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Dölja indexering av sidor & kategorier

Du har nu möjlighet att välja om sidor och kategorier ska indexeras av Google via en enkel inställning!

Under fliken "sökmotorer" för både kategorier och sidor finns det nu en toggle som styr om url:en för kategorin/sidan ska skickas med till Google i butikens sitemap. Detta ger dig möjlighet att stoppa indexeringen för olika kategorier och sidor. Det kan man vilja göra om det t.ex. finns risk att vissa url:er i din butik "tävlar" mot varandra i rankingen kring din sökmotorsoptimering, det kan vara så att du vill ha vissa kategorier för navigationens syfte men vill satsa på din för andra kategorier.

Man kan säga att din butiks sitemap är en lista på alla url:er som vi vill att Google plockar upp och indexerar din butik igenom. Genom att dölja url:er till sitemapen kan du nu styra kring kategorier och sidor vilka du vill att Google indexerar. Du kan läsa mer om sitemaps hos Vendre via denna sida.

Så gör du:

För att dölja en sida till sitemapen som skickas till Google klickar du ur toggeln så att den blir inaktiv. Det kan ta en liten stund och ibland behövas en rensning av cachen för att ändringen ska gå igenom. Efter att sidan eller kategorin inaktiveras i sitemapen kommer Vendre inte längre skicka sidan i din sitemap för indexering.

Produkter > Kategorier & Produkter > Ändra en kategori

Innehåll > Sidor > Ändra en sida