• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Administratörsinställningar

Vilka ska kunna ändra i och hantera din butik?

För att din butik ska kunna hanteras behövs konton för de personer som ska ha åtkomst till butiken. Nedan följer beskrivningar av de inställningar som finns på varje enskild administratör. Du når inställningarna via Inställningar > Administratörer, alternativt kontosymbolen uppe i höger hörn i Admin.

Grundinformation

Användarnamn

Det här är administratörens användarnamn som används vid inloggning tillsammans med lösenordet. Det går att ändra om det skulle behövas.

Språk

Här går det att ändra vilket språk administratören ska se administrationen på. Vendres administration finns idag på svenska och engelska.

Förnamn och efternamn

Administratörens för- och efternamn bör fyllas i för att lättare kunna urskilja vilken administratör som gjort en ändring.

E-post

Administratörens mejladress används för att skicka ut nyhetsbrev med information om ändringar i systemet och även nytt lösenord vid behov.

Aktiverad

Om den här inställningen är påslagen är administratörens konto aktivt och går att logga in på. Om det är inaktiverat kan administratören inte längre logga in men dess historik finns kvar.

Lösenord och E-posta inloggning

I lösenordsfältet kan ett nytt lösenord fyllas i. Det behöver då upprepas i fältet under för att säkerställa att det skrivits in korrekt.

Om en administratör behöver ett nytt lösenord kan andra administratörer med rätt behörighet fylla i ett nytt lösenord, slå på inställningen E-posta inloggning och sedan spara sidan. Då får den aktuella administratören ett mejl med sina inloggningsuppgifter.

Obs! Om ett nytt lösenord skickats ut bör administratören ändra sitt lösenord omgående efter lyckad inloggning då det nya lösenordet skickas i klartext.

Hemlig nyckel

Den här koden används om ni använder Vendres API för att identifiera vem som gjort en ändring. Det är viktigt att inte generera en ny hemlig nyckel om ni har en aktiv API-koppling utan att även ändra det i integrationen.

Titel, webbplats, telefon, mobil och anteckning

Om man önskar differentiera mellan olika administratörers roller kan man ge dem en titel. Det går även att lägga in kontaktinformation i de här fälten. Observera att de är synliga för alla administratörer.

Senaste IP

Här visas den senaste IP-adressen som administratören loggade in från.

GDPR

Personuppgiftsansvarig

Om den här inställningen är påslagen på en administratör är den markerad som GDPR-ansvarig hos er för att Vendre ska veta vem vi kan kontakta om det skulle behövas då vi hanterar era kunders data.

Vendres lagring

Vendre behöver ditt godkännande för att kunna lagra uppgifter om dig som administratör och användare av Vendres system. Till höger om godkännandet finns en aktuell förteckning över vilken information som sparas om dig och i vilka syften.