• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Språksträngar

Skräddarsy texterna i din butik

När används språksträngar?

Man kan generellt säga att språksträngar bestämmer vilka kortare texter som används runt om i butiken. Det kan vara köpknapparnas text Lägg i varukorgen eller fälten förnamn, efternamn, adress i kassan. De här texterna går att ändra helt fritt. Det finns ofta många språksträngar i butiken om det finns många funktioner.

För att ändra en språksträng så går du till din administration Inställningar > Språk > [välj aktuellt språk] > Ändra texter. I den sista kolumnen syns vilken text som visas i butiken. Du kan söka på innehållet i alla kolumner via det översta fältet i respektive kolumn. När du ändrat texten behöver du spara sidan och för att ändringen ska träda i kraft kan du behöva rensa cachen Languages.

Vad betyder kolumnerna?

• Systemgrupp: Visar systemtekniskt var i butiken språksträngen används
    • Systemtext: Visar vad språksträngen kallas i koden - helt enkelt "här ska den här språksträngen in!"
    • Referens: Den här kolumnen är till hjälp för dig så du kan se vad språksträngen är på ett visst språk när du ska ändra texten i nästa kolumn. Du kan fritt välja vilket språk du vill ha som referens med rullgardinsmenyn överst
    • Språk: I den här kolumnen ändrar du vilken text som ska visas i butiken. Även här kan du snabbt byta mellan språk genom rullgardinsmenyn. Tänk på att spara sidan innan du byter språk.

Obs! Hittar du inte texten du letar efter? Sök på en del av texten och se om du hittar. Om du behöver mer hjälp kan du kontakta Vendres support.

Har du inte flera språk i butiken kan det vara så att språksträngarna inte är tillgängliga för dig. För att få tillgång till det kan din butik behövas anpassas av en utvecklare. Kontakta Professional services för hjälp med anpassning av butiken.