• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

VAT-validering

Moms kan utelämnas för kunder utanför Sverige med ett giltigt VAT-nummer.  Funktionen VAT-validering används för att kontrollera om VAT-nummer är giltiga.  Valideringen görs med tjänsten VIES.

Artikeln Moms vid internationell försäljning för information förklarar varför VAT-validering behöver användas.

VAT-validering i butiken

Moms visas inte i butiken och läggs inte på vid köptillfället när ett VAT-nummer används och ett av de utvalda länderna används av kunden.  Ett VAT-nummer kan användas genom att logga in på ett kundkonto som har ett giltigt VAT-nummer sparat eller genom att ange ett VAT-nummer i kassan.

VAT-nummer kan anges när man registrerar ett konto.

VAT-nummer kan också väljas i kassan när Sverige inte är valt som land.  Läggs en order sparas VAT-numret på kundkontot.

Val av länder

Momsavdraget görs på de länder som valts ut.  Urvalet görs genom Inställningar > Länder och en inställning som heter Momsavdrag för företag med VAT-nummer.  Ett förslag på konfiguration är att välja alla länder som ingår i EU förutom Sverige.

Fler funktioner i administrationen

Det VAT-nummer som använts på en order visas i orderkortet under Kundinformation.

Vilket VAT-nummer som en kund angett på sitt konto visas i kundkortet under Övrigt om Kundtyp Företag är vald.