Köp 3 betala för 2

Skapa kampanj för att sälja mer. Köp 3 betala för 2 är en klassisk kampanj som du enkelt skapar i Vendre. Denna artikel går igenom hur själva kampanjen skapas, sen behöver du uppdatera de produkter som berörs av kampanjen alternativt med banners på ex. Startsidan som marknasför exempelvis tag 3 betala för 2 inom dessa kategorier / produkter.

Medskickskampanjer

I Vendre finns en funktion som heter Medskickskampanjer. Detta är vårt mer avancerade kampanjstöd där det finns stora möjligheter att anpassa kampanjer precis som du önskar.

☕ Många möjligheter = många fält vilket gör att vi rekommenderar en kopp kaffe innan du gör detta första gången :)

Skapa kampanjen

Gå till administrationen > Kampanjer > Medskiskampanjer > Ny kampanj.

Ange namn på din kampanj, denna visas också i kassan så tänk på att ha ett beskrivande namn. Ange status om den ska vara aktiv eller inaktiv.

💡 Tänk på att om du sätter ett datum då kampanjen ska vara aktiv så måste den vara aktiv även innan datumet för att den sen ska fungera när datumet väl inträffar.

Ange därefter när rabatten gäller genom att:

1. Ange datum (när ska kampanjen fungear, fyller du inte i något så gäller den från nu tillsvidare)
    2. Välj ut vilka produkter som den ska baseras på (väljer du inga så gäller det på alla, välj då de produkt där man ska få tag 3 beala för 2 i de kategorierna eller för vissa specifika produkter.)
    3. Välj hur många produkter som man ska behöva köpa för att få en gratis.
      Anger du 3-3 så får man produkten på köpet när man köpt tre andra produkter.
    4. Välj hur stor summa man ska ha handlat för innan man får produkten. Om det är baserat på antal produkter så skriver du 0 - 0. Annars om det är från ex. 1000 kr inkl. moms så skriver du från 800 och sen anger ingen slutsumma.
    5. OM du har kundgrupper: Ange om den bara gäller för någon specifik kundgrupp. Anger du ingen gäller det då även för kunder med andra prislistor

Ange nu vad man får i rabatt

1. I fältet Rabattera så här många produkter så anger du "1" (1 produkt ska man få på köpet)
    2. I fältet Rabattera med såhär många procent så anger du "100" (man ska få den gratis)
    3. Klicka av rutan för Lägg automatiskt produkter med 100% rabatt i varukorgen
    4. I fältet Vilka produkter rabatteras så väljer du Bara de produkter som valdes ovan
    5. Klicka på Spara

💡 Tips! Vill du att var 3:dje produkt ska bli gratis skapa fler medskickskampanjer.
Exempelvis: att 6st produkter ger 2st varor gratis osv.

Det finns ingen begränsning för hur många erbjudanden du kan ha igång samtidigt, det betyder att det går att handla via en medskickskampanj och samtidigt använda en rabattkod.

Din kampanj är nu aktiv. Testa genom att gå ut i butiken och köp tre från den valda kategorin eller bland de produkter du valt och se så att en av produkterna blir gratis.