• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Produktkampanjer

Sälj mer med bra kampanjer. Erbjud exempelvis en produkt på köpet.

Vendres avancerade kampanjstöd ger dig som e-handlare stora möjligheter att anpassa kampanjer precis som du önskar. Några exempel på möjliga kampanjer är "Köp tre betala för 2", "Billigaste varan på köpet", "Köp produkt X och få produkt Y på köpet", "Köp 3 produkter i kategori X och få en valfri produkt från kategori Y på köpet", och så vidare.

I korthet kan man säga att nedan gäller för kampanjer i Vendre:

• Används för att rabattera hela ordern, enskilda produkter eller skicka med ytterligare produkter kostnadsfritt
    • Kan rabattera ett specialpris ytterligare (exempelvis i det fall man vill ha "Köp 3 betala för 2")
    • Påverkar kundens ordinarie pris baserat på kundgrupp

Kampanjtyper

I Vendre finns ett antal olika typer av kampanjer med färdig logik. För att skapa en ny kampanj går du till Kampanjer > Produktkampanjer och trycker därefter på knappen "Ny kampanj". Här väljer vilken typ av kampanj du vill skapa.

Köp X produkter, få produkt på köpet

Med det här alternativet kan du ge dina kunder en kostnadsfri produkt när de exempelvis köper en viss produkt, något från en specifik kategori eller produkter av ett visst varumärke.

Köp X produkter, få rabatt på ordern

Med det här alternativet kan du ge dina kunder rabatt på orderns totalsumma baserad på de kriterier ni ställer in för den aktuella kampanjen.

Rabatt på ordertotalen i kronor

Om du vill ge dina kunder en monetär rabatt på hela köpet kan du använda det här alternativet. När kunden når upp till de förinställda kriterierna appliceras en rabatt om en viss summa på hela ordern.

Rabatt på produkten i kronor/procent

Om du vill rabattera specifika produkter hellre än orderns totalsumma kan du med den här kampanjtypen välja en procentsats eller summa som ska dras av direkt från de rabatterade produkterna i stället.

Storköpsrabatt

Den här kampanjtypen möjliggör att erbjuda en monetär eller procentuell rabatt på orderns totalsumma när kunden har nått upp till den kvalificerande totalsumman för sin order. Rabatten utgår en gång per order baserat på det valda minimivärdet.

Kampanjinställningar

Inställning Förklaring
    Kampanjnamn Det här namnet visas både internt och för era besökare för att det ska vara möjligt att kunna urskilja vilken kampanj som applicerats på en order.
    Aktiv Status för kampanjen. Om kampanjen är inaktiv appliceras den inte för besökare i butiken.
    Summa i varukorgen Kampanjen erbjuds på ordrar där totalsumman - ex moms - ligger i det valda intervallet. Både fältet Från och fältet Till kan lämnas tomt för att inte använda lägsta respektive högsta totalsumma. Kampanjtypen Storköpsrabatt har endast en lägstasumma.
    Antal produkter i varukorgen Kampanjen erbjuds på ordrar där det totala antalet produkter ligger i det valda intervallet. Både fältet Från och fältet Till kan lämnas tomt för att inte använda minsta respektive högsta produktantal.
    Kundgruppsbegränsning Kampanjen kommer enbart erbjudas på ordrar lagda av kunder i den kundgrupp/prislista som är vald med den här inställningen.
    Vilka produkter ska rabatten baseras på? Kampanjen kommer enbart erbjudas på ordrar där de produkter som är valda här ingår. Antingen kan man välja alla produkter i butiken eller skräddarsy erbjudandet med valet Utgå från produktfilter som anges nedan.
    Vilka produkter är rabatterade Kampanjen kommer enbart appliceras på de produkter som är valda här. Antingen kan man välja att alla produkter i butiken ska rabatteras, att enbart produkter som kampanjen baseras på ska rabatteras eller ett fritt val av produkter som ska rabatteras.
    Ska rabatten appliceras på redan rabatterade produkter? Kampanjer med rabatt på enskilda produkter kommer inte appliceras på produkter som redan har ett nedsatt pris för att undvika rabatt på rabatt. Om kampanjen gäller rabatt på orderns totalsumma räknas alltid produkter med nedsatt pris med i totalsumman.
    Rabatten gäller mellan Kampanjen kommer enbart att erbjudas på ordrar lagda mellan de valda datumen. Om något datum saknas har kampanjen inget start- respektive slutdatum.
    Applicera rabatten upp till Antal gånger rabatten kan erbjudas på en och samma order. Om de valda kriterierna uppnås mer än en gång kan man här besluta om rabatten ska erbjudas ytterligare gånger.
    Vilka produkter rabatteras först Här väljer man om de billigaste eller dyraste produkterna ska nedsättas först när rabatten appliceras på ordern.
    Rabattera bara produkter inom detta prisintervall Här går det att ytterligare filtrera vilka produkter som faktiskt erbjuds inom kampanjen. Produkter vars pris ligger utanför det valda intervallet kommer undantas från rabatten.
    Rabattera så här många produkter Med den här inställningen kan man begränsa antalet produkter som rabatten kan appliceras på.
    Rabattera med så här många procent Den här inställningen avgör vilken procentuell rabatt som gäller för de produkter som rabatten erbjuds på.
    Lägg automatiskt produkter med 100% rabatt i varukorgen Om man på inställningen valt att rabattera produkterna med 100% visas den här inställningen som vid aktivering lägger till de nu kostnadsfria produkterna i kundens varukorg så snart kriterierna för kampanjen uppnåtts.
    Eller ge alla rabatterade produkter det här priset I stället för ovan inställning kan alla rabatterade produkter få det här förutbestämda priset.
    Rabattera orderns totalsumma Här väljer man en summa inklusive moms som dras av från orderns totalsumma. Enbart för Rabatt på ordertotalen i kronor och Storköpsrabatt.

Inkludera och exkludera produkter

För inställningarna Vilka produkter ska rabatten baseras på? och Vilka produkter är rabatterade gör du själv en avgränsning med hjälp av gränssnittet nedan. Tryck på prickarna i bilden nedan för en närmare beskrivning av respektive inställning.

Obs! De exkluderade kategorierna, varumärkena och produkterna har prioritet. Om en kategori, varumärke eller produkt är vald att både inkluderas och exkluderas kommer den därför att exkluderas.

Vanliga frågor

• Läggs gåvor och fullt rabatterade produkter automatiskt till i varukorgen?

Om du vill att gåvor och produkter som rabatteras till 100% med en kampanj automatiskt läggs till i kundens varukorg väljer du 100% i inställningen Rabattera med så här många procent. Så snart fältet är ifyllt visas en ytterligare inställning för att automatiskt lägga till dessa produkter i kundens varukorg.