• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Installera Specter i Vendre

Följ instruktionerna för att installera Specters integration i Vendre

1.

Beställ Specter hos Specter & Vendre

För att komma igång behöver du först kontakta Specter för att starta ett konto  för ditt företag.
    I samband med detta, kontakta oss på Vendre på support@vendre.se för att beställa tjänsten.

2.

Få integrationsnycklar från Specter

Nu är det dags att konfigurera integrationen till Specter i din webbutik. Detta görs under menyalternativet "Tjänster" till vänster i menyn i Administrationen. Gå in på den sidan och klicka på "Inställningar"

Generell information

Ange SBMID, Nyckel & Nyckel 2 som du fått från Specter och klicka på Spara. Nu är integrationen i grunden igång när det händer nya saker i din butik (ex. nya kunder skapas eller du ändrar / skapar artiklar så skickas de till Specter).

3.

Konfigurera Specter

Sätt datumet för ordersynk från dagens datum (Format: ÅÅÅÅ-MM-DD).
    Välj kategori produkter ska importeras till från Specter. Skapa en ny dold kategori som heter "Importerat från Specter" om en sådan inte finns i butiken
    Välj att artiklar ska vara inaktiva när de skapas i butiken

Observera att Specter inte kan hantera artikelnummer med mellanslag. Om en artikel exporteras dit med mellanslag i artikelnumret kommer Specter att skapa en ny artikel där de ersätter mellanrummet med ett streck och sen skickar tillbaka artikeln till Vendre som en ny artikel. Detta är tyvärr en konsekvens av hur båda systemen fungerar.

Innan du startar en integration är det därför viktigt att du tar ut hela ditt sortiment i excel och ser till att det inte finns några artikelnummer med mellanslag i.

4.

Synka grundinformationen

Gå till fliken för Produkter och starta en synk.
    Gå till fliken för Kunder och starta en synk.

5.

Gör tester

Skapa en produkt i Specter och se så att den importerades i Vendre
    Ändra en produkt i Specter och se så att den ändringen slog igenom (på ett av de fälten som synkas)
    Skapa en produkt i Vendre och se så att den importerats i Specter
    Ändra en produkt i Vendre och se så att den ändrats i Specter
    Skapa en order genom butiken och se så att kunden och ordern gick över