• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Debiterbar tid och projektledning - Integrationer

Vad kan supporten hjälpa till med och vad kräver en integrationsspecialist?

Integrationer till en e-handel kan bestå av många olika ben som blir resultatet av det som visas för din kund och möjliggör en smidig köpupplevelse. Många av integrationerna är ofta utanför Vendres standardutförande och det kan därför vara svårt att veta vad som är ett supportärende och vad som är debiterbar tid.
    För att göra det så tydligt och transparent som möjligt beskriver vi nedanför några user case för att du som kund ska få en förståelse för vad Vendre tar betalt för och vad som ingår i produkten.

Case 1: Felaktig överföring via FTP

Stina design AB har ett problem med att ordrar inte förs över korrekt till deras affärssystem - ett problem som uppstått efter lansering. Fälten leveransadress och telefonnummer blir inte korrekt ifyllda. De använder Vendres integrationsmotor som för över orderfiler till en FTP-server som affärssystemet därefter plockar upp.

Debiterbar tid: JA

Förklaring
    Här behöver vi på Vendre hjälpa kunden att gå igenom exportfilen och stämma av med dem och deras IT-konsult hur orderfilen ska uppdateras. I och med att orderfilen behöver uppdateras och frångå standarduppsättningen efter att butiken har lanserat räknar Vendre det som debiterbar tid.
    I den tiden ingår kommunikation/projektledning, felsökning och uppdatering av befintlig orderfil.

Case 2: Data landar i fel fält

Kunden Nord motor AB upplever att leverantörsnummer inte stämmer överens med det som förs över till ett nytt fält i Vendre i API-integrationen. Istället för leverantörsnummer kommer EAN-koden över till det fältet i Vendre. Konsulten som genomfört integrationen till Vendres API för Nord motor AB har skickat datan som skickas över i anropet och där konstaterar Vendre att de skickar till rätt fält i API:et som finns angivet i API-dokumentationen.

Debiterbar tid: NEJ

Förklaring
    Det här fallet skulle Vendre räkna som en bugg då dokumentationen anger vilket fält som ska användas i API:et men att informationen trots det inte hamnar rätt. Buggar som uppstår i en integration är aldrig något som Vendre tar betalt för.

Case 3: Flera lagerställen

Skidbutiken AB har flera butiker i Sverige och vill nu visa lagersaldo för alla butiker i e-handeln. Idag förs enbart lagersaldot för e-handelns lager över till Vendre via integrationsmotorn.

Debiterbar tid: JA

Förklaring
    Eftersom att kunden i detta fall använder den vanliga lagerimporten kommer de att behöva beställa en ny importrutin för flera lagerställen. IT-konsulten eller kunden själv behöver exportera en ny fil från affärssystemet som valideras innan den aktiveras i produktionsmiljön.

Case 4: Utöka befintlig integration

Klädgiganten AB har pratat med sin IT-konsult om att utöka integrationen från affärssystemet nu när e-handelsbutiken varit igång ett tag. Målet är att de ska kunna styra taggar och även lägga till specifikationer från affärssystemet. Klädgiganten vill att en integrationsspecialist från Vendre ska ta ett möte med deras konsult och reda ut hur integrationen ska utökas till Vendre så att datan kommer över från affärssystemet .

Debiterbar tid: JA

Förklaring
    Oavsett om det är en integration via Vendres integrationsmotor eller API så kan det i vissa fall behövas ett möte för att komma fram vilka fält som ska matchas med varandra för att det ska bli rätt i din e-handel.

Tidsåtgång

Uppgift Hur mycket debiteras?
    Validering av nya importfiler Minst två timmar
    Felsökning av import Minst tre timmar
    Felsökning av API

Minst tre timmar

Konsultation API

Minst en timme

Integrationsmöten som inte avser buggar

Löpande för tid före, under och efter möte

Direkt kontakt med integrationsspecialist på Vendre

Löpande

Kommunikation med en integrationskonsult

Löpande

Kom ihåg!
    Integrationer kan både vara enkla och mer komplexa. I och med att alla system är byggda på olika sätt krävs det oftast resurser från båda parter som går igenom vad som ska integreras och hur.

Funderar du på om det du vill göra är support eller tid som kommer debiteras, eller har du kanske helt andra frågor? Hör av dig till Vendres support.