• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Testköp i live-butik

När testköp behöver göras mot kund så kan följande alternativ vara bra

Testkunder i databasen

Be butiksägaren att sätta upp en eller flera olika testkunder som kan användas för tester. Detta görs genom att gå in i administrationen och skapa en vanlig kund. På kundkortet under Inställningar > Testkund så kan du markera att kunden är test. Detta gör att kunden får en ikon bredvid sig i listningar och i admin. Inget annat ändras.

Lägg en testorder

Sök upp en testkund genom att gå till Kunder > Kunder och därefter Sök kund. Klicka i Visa bara testkunder och klicka på Sök. Klicka in på en testkund och välj Logga in som kund. Du är nu inloggad i butiken och kan genomföra ett köp.

OBS! Du fortfarande måste ta kontakt med butiksägaren efter lagd testorder för att säkerställa att de inte skickar ordern samt att de krediterar ordern hos betalningsaktören som du gjorde ordern genom.

Visa tack för din order-sidan

Om du behöver visa tack för din order-sidan utan att genomföra ett köp kan du logga in på en befintlig kund som har lagt en order och sen gå till butiken och klistra in följande efter butikens URL: /checkout_success.php?skip_show_cart=true. Du kommer då åt det senaste köpet kunden gjorde och de variabler som finns på sidan representerar det köpet (ex. spårning). (Klarnas tacksida laddas ej in)