• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Filter för reservdelar och tillbehör (Maskinfilter/Kedjefilter)

51252001

Denna utökade filtrering passar särskilt bra i butiker med ett brett utbud av reservdelar eller tillbehör och som vill göra det smidigare för kunderna att hitta vilka produkter som passar en specifik maskin eller årsmodell. Funktionaliteten gör det även möjligt att filtrera fram universella produkter som passar alla i en serie eller varumärke.

Artikelnummer: 11162001

Vad innebär filter för reservdelar och tillbehör?

Utgångspunkten för utvecklingen av funktionen Filter för reservdelar och tillbehör är att göra det smidigt för kunder att hitta rätt reservdelar eller tillbehör för en specifik maskin eller produkt av ett specifikt varumärke, årsmodell eller egenskap. Inne på en kategorisida anger användaren upp till 3 värden (tex anger Varumärke och modell), utifrån aktuellt värde görs en matchning på aktuella reservdelar (eller vad butiken erbjuder för produkter) och resultatet visas i kategorilistan.

Version 2.0 (Efter december 2022)

Funktionen är uppdaterad så att man kan ha så många nivåer som man själv vill och filtret går att implementera på fler än en kategorisida.

Exempel på filter för reservdelar och tillbehör vid försäljning av reservdelar till lantbruksmaskiner.

Hur visas filter för reservdelar och tillbehör på respektive kategori?

De värden som kunden kan filtrera på i butiken utgår från specifikationer. Vendre konfigurerar butiken med ett specifikations-id för en viss specifikation (tex specifikationen Passar till). I funktionaliteten finns möjlighet att lägga in upp till 3st val och dessa anges enligt Val1 > Val2 > Val3. Initialt kallades funktionaliteten "kedjefilter" i och med att filter väljs stegvis från 1 till 3.

Kategorier med specifikationen Passar till inställt som filter kommer att visa upp Filter för reservdelar och tillbehör på respektive kategorisida. Filtret läggs in på respektive kategori (via Vendre Admin --> Kategorier & Produkter) precis som som Vendres vanliga filter, se skärmavbild.

Valen sparas i cookies och är förifyllda vid nästa besök samt om kunder går ut från en kategori och sedan tillbaka igen. Användarens val i maskinfiltreringen sparas mellan sessioner. Detta görs automatiskt (sparas i webbläsarens egna lagring) och kräver ingen specifik inställning i butiken. Filtervalen synkar ej mellan enheter, utan är unik för varje specifik enhet.

Version 2.0

I version 2.0 sparas inte alternativen utan nollställs när användaren lämnar kategorisidan.

Hur kopplas produkter till filtret?

Genom att lägga in specifikationsvärden på respektive produkt (se instruktion nedan), så kommer aktuella produkter att visas vid filtrering för respektive kategori.

Så läggs specifikationen in på produkter i Administrationsgränssnittet - Exakt matchning

För att filtret ska fungera måste specifikationerna ha ett specifikt namn innehållande alla kombinationer som filtret ska matcha emot. Du hittar specifikationerna under Produkter > Kategorier & Produkter, sen klickar du dig in på en produkt och väljer fliken Taggar & Specar på produktkortet.

I vårt exempel med filtrering av reservdelar för lantbruksmaskiner har vi följande förutsättningar:

• Vi vill filtrera på varumärke och modell i kombination med varandra
    • På varje produkt ska det kopplas flera olika modeller (med samma eller olika varumärken)

Alla “Varumärke > Modell” kombinationer som produkten ska matchas mot måste läggas in som specifikationer och finnas med på aktuell produkt i exakt samma format. Vill vi lägga till en kombination via Administrationsgränssnittet är det viktigt att kombinationen läggs till enligt följande: “Avant > 211”, alltså Avant[MELLANSLAG]>[MELLANSLAG]211

Koppla ett filter till en kategori (Version 2.0)

Kopplingen görs av utvecklare på Vendre. Kontakta Professional services för hjälp med att aktivera ett kedjefilter för en viss kategori. Flera kategorier kan ha sitt egna kedjefilter.

Så läggs specifikationen in på produkter via Excel - Exakt matchning

Alla “Varumärke > Modell” kombinationer som produkten ska matchas mot måste läggas in som specifikationer och finnas med på aktuell produkt i exakt samma form. Flera modeller separeras med | (pipetecken) med mellanslag på respektive sida. Vill vi lägga till en kombination via Excel import & export är det viktigt att kombinationen läggs till enligt följande: “Avant > 211” följt av "Case > IH250", här behöver vi alltså ange följande:Avant[MELLANSLAG]>[MELLANSLAG]211[MELLANSLAG]|[MELLANSLAG]Caset[MELLANSLAG]>[MELLANSLAG]IH 250[MELLANSLAG]|

model

Specifikation: Generell | Passar till | Svenska

Case > IH 250 | Case > IH 275 | Case > IH 276 | Case > IH 414 |

Universella produkter

I Vendres funktionalitet finns även möjlighet att lägga ett universellt värde, som matchar på alla sökningar (tex för ett varumärke, serie eller årsmodell). Det kan exempelvis vara en reservdel eller en produkt som passar många eller alla alternativ. Produkter som märks med "universell" (se instruktion nedan) dyker då upp i resultatet tillsammans med produkter som fått exakt matchning (dvs det som beskrivs som exakt matchning ovan).

Det universella filtret aktiveras automatiskt när filter för reservdelar och tillbehör aktiveras i butiken, så det är inget ytterligare moment som tillkommer i samband med uppsättningen av funktionaliteten.

Reservdelar som är universella/passar många eller alla produkter

Kategorifiltret “Passar till” inkluderar filtrering på universella produkter. Det som krävs är att det läggs in specifikationsvärden per varumärke (eller det värde som är önskvärt att matcha på). Specifikationsvärdet läggs in på respektive produkt som är universella och möjliggör att matchning av produkter görs både på exakt sökning och bredare (exempelvis på alla produkter från samma varumärke).

Exempel
    Om användaren väljer Avant > 211 så kommer filtret automatiskt även att visa produkter som matchar på Avant > Universell förutsatt att värdet Avant > Universell finns inlagt som specifikationsvärde på produkter.

Så läggs specifikationen in på universella produkter i Administrationsgränssnittet - Exempel matchning på varumärke

På respektive reservdel (som är universell) läggs information in enligt följande: Varumärke > Universell, alltså:
    Avant[MELLANSLAG]>[MELLANSLAG]Universell

Om flera varumärken är aktuella, så läggs specifikationsvärde in för varje aktuellt varumärke (se bild).

Bilden visar exempel på specifikationsvärden för en produkt (reservdel) som passar alla sökningar för varumärkena Avant och Massey Ferguson. Genom att lägga in värdet Universell för dessa varumärken så visas produkten för filtrering på respektive varumärke.

Så läggs specifikationen in på universella produkter via Excel - Exempel matchning på varumärke

För att lägga in data via Excelimport är det viktigt att rätt format används, dvs för att lägga till “Avant > Universell” via Excel måste vi skriva till hela den texten: Avant[MELLANSLAG]>[MELLANSLAG]Universell[MELLANSLAG]|[MELLANSLAG]Case[MELLANSLAG]>[MELLANSLAG]Universell[MELLANSLAG]|

model

Specifikation: Generell | Passar till | Svenska

Varumärke > Universell | Case > Universell | CAT > Universell | Bobcat > Universell |

Begränsningar

I och med att denna funktionalitet passar särskilt bra för butiker med brett utbud av reservdelar eller tillbehör, så finns det också några begränsningar eller farhågor från Vendres sida som är bra att känna till på förhand.

Egen server

Om mycket data ska hämtas genom specifikationerna (tex pga många produkter eller stort antal specifikationsvärden) är det sannolikt att butiken behöver uppgraderas till en egen server. Eventuell serveruppgradering offereras separat.

Optimering av laddningstid beroende på datamängd

Beroende på datamängd kan det även finnas behov av att uppdateringar och optimering av laddningstid görs för filtreringen i er butik (detta görs i så fall efter att all data laddats upp i butiken). Eventuell extra optimering debiteras i så fall löpande.

Så kommer du igång

Låter detta som något för dig? Härligt!

Hur beställer jag funktionen?

För att beställa denna funktion så kontaktar du support@vendre.se. Vendre installerar och lägger in funktionen i din butik efter överenskommelse enligt offert.