• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Sidspråk Engelska & Svenska

50030000 (Engelska)
    50040000 (Svenska)

Detta är sidspråk

Din butik hos Vendre kommer förinstallerad med två st språk, svenska och engelska. Detta innebär att all text som finns inlagd i systemet kan översättas för både svenska och engelska och visas för dina besökare.  Denna text består av:

• Innehållsblock (Informationssidor)
    • Språksträngar
    • Boxar
    • Produkter & Kategorier

Din slutkund tillåts välja språk direkt i butiken och språket följer med under hela kundresan. Om en order läggs på ett specifikt språk så kommer kundprofilens språkval att uppdateras och all systemkommunikation såsom orderbekräftelser m.m kommer att skickas på det valda språket till just den kunden.

Så fungerar sidspråken i din butik

När du aktiverat båda språken så kan du välja att visa en språkväljare i butikens topbar.  Denna inställning görs i grundprojektet om det är aktuellt för dig med både svenska och engelska.

1
    Skärmdump
    När kunden har valt ett språk så blir det detta språket som visas i butiken.

Så kommer du igång

Språken aktiveras under grundprojektet. Om du inte lanserat med två språk och i efterhand behöver komma igång med t.ex. Engelska kan du kontakta ps@vendre.se för aktivering.

Frågor och svar

• Min SEO byrå vill inte att URL:erna ska innehålla språkparametrar

Då är det läge att aktivera Vendres marknadsstöd

Möjligheten att styra sidspråken genom denna produkt styrs på enklast möjliga sätt, dvs huvudsakligen av en språkparameter som anges direkt i URL:en.

• För engelska så innebär det att alla länkar får ett tillägg på sin URL som är ?language=en
      • För svenska så innebär det att alla länkar får ett tillägg på sin URL som är ?language=sv

Det kan finnas tillfällen då dessa parametrar utifrån ett sökmotorperspektiv inte är optimalt.  I dessa fall rekommenderar Vendre att installera vårt marknadsstöd för arbeta fram en URL-struktur som är helt optimerad för internationell försäljning. Mer information finns här.
      https://support.vendre.io/i/e-handelsplattformen/installningar/internationellt.html