• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Anonymisera kund

Så här gör du för att ta bort all lagrad data på en kund

En kund som vill bli bortglömd eller anonymiserad i er butik ska enligt GDPR tillgodoses. Be kunden mejla er med sin förfrågan. På så sätt kan ni bättre säkerställa att e-postadressen överensstämmer med kundkontot som finns registrerad i butiken.

På varje kundkort finns en knapp för anonymisera den aktuella kunden för att Vendres kunder ska kunna vara följsamma mot GDPR. Längst ned på fliken Kundinformation inne på kundkortet hittar du knappen “Anonymisera kunden”.

Om en kund kontaktar er och vill att ni tar bort all information som ni har om personen behöver ni bara gå in här och klicka på “Anonymisera kunden”.

Klicka på knappen Anonymisera kunden längst ner på kundkortet

Av säkerhetsskäl behöver du bekräfta kundens e-postadress innan du anonymiserar kunden. Kunden får då även ett mejl med ett bevis på att ni nu har raderat all data gällande kunden som tidigare fanns lagrat i systemet. Se bild nedan.

Obs! Enligt GDPR behöver ni radera kunden inom 30 dagar från det datum förfrågan inkommer.

Schemalagda anonymiseringar

Vill ni anonymisera gamla kunder som inte har handlat på länge eller på annat sätt schemalägga en anonymisering? Kontakta Professional services och meddela dem vilka regler vi ska gå efter för att anonymisera data åt er. Schemalagd anonymisering debiteras baserat på ert aktuella avtal.

Vanliga frågor

• Hur plockar vi ut all information om en kund?

Kunden vill se all information ni sparat om denne.

Alla privatpersoner har rätt att begära ut information som lagras om sig själv. Om kunden har ett konto i er butik kan de göra denna process själva under "Mitt konto".

Gör såhär för att skicka all information:

1. Logga in i din butiks administration.
      2. Sök upp kunden baserat på namn eller e-postadress.
      3. På kundkortet klickar du på de tre prickarna längst upp till höger och därefter på knappen “E-posta kunduppgifter”.
      4. Nu skickas ett mail till kunden med en länk som är giltig i 24 timmar.
      5. När kunden klickar på länken kan den ladda ner en PDF med all information som finns sparad i er butik.

Obs! Samtidigt som kunden får mejl mottar även ni ett mail som informerar er om att begära ut data från andra system som ni kan skicka till kunden för att denne ska få alla registerutdrag skickade till sig. Gå igenom den interna checklista ni har, exempelvis bokföringssystem och e-postsystem och skicka ut det som kunden ska få från respektive system.