user Created with Sketch.
Group 2 Created with Sketch.

Anonymisera kund

Så här gör du för att ta bort all lagrad data på en kund


Hoppa fram till...

Vad gör knappen anonymisera kunden? 

På kunder finns en knapp för anonymisera kunden. Denna knapp kom i samband med de nya GDPR-bestämmelserna.

Kundinformation

Om du inne i din administration klickar in på Kunder och sedan väljer att klicka in på en kund så får du upp hela kundkortet med all möjlig information om kunden. Som default när du klickar in på ett kundkort i din administration så hamnar du på fliken Kundinformation där du kan se vilken kundtyp det är, om det är en privatperson eller Företagskund, kontaktuppgifter, adresser och om det finns olika unika inställningar som tex om kunden tillhör en Kundgrupp, om den är kopplad till  en rabattgrupp  och vilket språk och valuta som är standard för denna kund.
 

Anonymisera kunden

Längst ner på fliken Kundinformation inne på kundkortet hittar du knappen “Anonymisera kunden”. Denna knapp finns till för att det blev ett krav med de nya GDPR-riktlinjerna. Så, om en kund hör av sig till er och vill att ni tar bort all information som ni har om hen, så behöver ni bara gå in här och klicka på “Anonymisera kunden”.

 

Klicka på knappen Anonymisera kunden längst ner på kundkortet

Nästa steg

När du sedan klickat på Anonymisera kunden så kommer det upp en ruta där du behöver skriva i kundens e-postadress innan du anonymiserar kunden. Kunden får då även ett mail med ett bevis på att ni nu har raderat all data på kunden som tidigare fanns lagrat i systemet. Se bild nedan.