• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

reCAPTCHA

Säkerställ att era formulär är skyddade med ett spamskydd

Med spamskyddet reCAPTCHA kan ni se till att de handlingar som era besökare kan genomföra i butiken faktiskt utförs av verkliga personer samtidigt som ni kan motverka spammeddelanden och minska risken för att på andra sätt påverkas av bottar.

reCAPTCHA-versioner

Vendre har stöd för de två senaste versionerna av reCAPTCHA, version 2 och version 3. Den stora skillnaden mellan de olika versionerna är att den version 2 kräver aktivt deltagande av besökaren och att version 3 genomför all kontroll i bakgrunden och inte påverkar besökarens upplevelse.

Version 2 - utmaningsbaserad verifiering

Om version 2 av reCAPTCHA är aktiverat i butiken presenteras besökaren med en kryssruta för att bekräfta att denne är en verklig person och inte en bot eller något annat automatiserat program. När besökaren klickat i kryssrutan avgör spamskyddet om besökaren är en verklig person baserat på hur den agerat på sidan.

Om spamskyddet inte är övertygat att besökaren är en verklig person visas en eller flera ytterligare utmaningar där besökaren får markera delar av en bild som innehåller ett visst objekt för att på så sätt skilja en bot mot en verklig person. När spamskyddet har verifierat besökaren kommer åtgärden att kunna genomföras - i förekommande fall gäller det att skicka in ett formulär.

Läs mer om reCAPTCHA v2 hos Google

Version 3 - poängbaserad verifiering

Om version 3 av reCAPTCHA är aktiverat i butiken visas inget spamskydd för besökaren utan då sker all verifiering i bakgrunden. Baserat på besökarens handlingar på sidan poängsätter spamskyddet besökaren och om poängen inte överskrider det förinställda gränsvärdet kommer besökarens handlingar att nekas.

Läs mer om reCAPTCHA v3 hos Google

Obs! Hos Vendre är det förinställda gränsvärdet för poängsättningen 0,5. Med poäng under det värdet kommer besökaren att anses vara en bot och handlingen kommer nekas.

Aktivera reCAPTCHA

Om er butik helt saknar reCAPTCHA behöver du följa den här guiden och därefter ta kontakt med Vendres support som hjälper er att lägga till reCAPTCHA på de ställen i butiken ni önskar. Börja med att logga in i Googles administrationsportal (v3 Admin Console) med det konto ni har kopplat till Google.

reCAPTCHA hos Google

Väl inloggad ska du välja den reCAPTCHA-version du önskar skapa nycklar för. Om du skapar nycklar för version 2 behöver du välja typen "I am not a robot" Checkbox eftersom att Vendre inte har stöd för Invisible reCAPTCHA Badge. Lägg även till alla domäner som er butik går att nå från för att säkerställa att reCAPTCHA fungerar oavsett vilken domän som besökaren har använt.

När du skapat din reCAPTCHA kommer du att presenteras dina nycklar. Lägg till nycklarna reCAPTCHA Site Key och reCAPTCHA Secret Key i Vendres administration under Appar & Integration > Spamskydd. Om de aktuella inställningarna inte visas behöver inställningen Spamskydd aktiveras.

När du har dina nycklar behöver du meddela Vendres support att de har lagts till i din administration och att du nu önskar att reCAPTCHA läggs till i er butiks olika formulär.

Uppgradera till version 3

Om er butik redan har reCAPTCHA version 2 implementerat och ni vill uppgradera till reCAPTCHA version 3 för att exempelvis dölja spamskyddet från era besökare behöver ni först meddela Vendres support att ni önskar genomföra uppgraderingen.

Eftersom att ändringen i er e-handel träder i kraft omedelbart behöver ni skapa nycklarna för version 3 enligt guiden ovan och meddela Vendres support nycklarna istället för att själva lägga till dem i administrationen. Vendres support ombesörjer uppgraderingen och säkerställer även att perioden för bytet då ni är utan spamskydd är så kort som möjligt.

Vanliga frågor

• Har Vendre stöd för reCAPTCHA Enterprise?

Vendre har i dagsläget inte något inbyggt stöd för reCAPTCHA Enterprise. Om behovet finns för er butik kan du ta kontakt med Vendres support för att diskutera vilka möjligheter som finns.