• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Med hjälp av den här sökmotorn får du fullständig kontroll över webbplatssökning och rekommendationer och gör det möjligt att erbjuda dina besökare en personlig shoppingupplevelse.

Vendre har stöd för sökmotorn Tweakwise genom vilken en e-handel kan göra det lättare för en besökare att hitta rätt produkt och samtidigt öka de möjliga konverteringarna. Vendre lanserar funktioner i Tweakwise successivt. Kontakta Professional services om du är intresserad av att implementera Tweakwise i din e-handel eller vill ha mer information.

Tillgängliga funktioner

Eftersom att Tweakwise är relativt nytt hos Vendre - den första versionen släpptes i februari 2023 - utökas implementationen successivt. Tweakwise fungerar med de flesta butiker som tidigare har anpassats för Doofinder. I dagsläget finns stöd för följande i implementationen:

• Sökresultat i en dropdownmeny
    • Resultat på en dedikerad resultatsida
    • Stöd för att visa varianter
    • Filtrering av sökresultat (Behöver kodas in i Store-front)
    • Tweakwiseflödet och dess innehåll

Varje natt genereras ett produktflöde som skickas till Tweakwise. I och med att flödet genereras en gång per natt kan ändringar du gör i administrationen ta upp till ett dygn att synas vid sökning genom Tweakwise.

Produkterna som ingår i flödet som skickas till Tweakwise är grunden för själva sökningen som kan göras i butiken. När resultatet från Tweakwise returneras efter en sökning presenteras den aktuella datan från Vendres databas.

Obs! Om en produkts namn uppdateras kommer inte sökmotorn att få en träff på det nya namnet förrän dagen efter men produktens namn kommer ändras direkt i Vendre och reflekteras i butiken.

Vendre skickar i flödet till Tweakwise all produktinformation nedan och även namn på butikens kategorier.

Fältnamn Beskrivning
    Id sammansättning av språk och id-nummer hos Vendre
     groupcode Huvudproduktens id-nummer
    name Namnet på produkten
    Brand Varumärkets namn
    Image Produktens huvudbild
    Attribut: ID Systems-idnummer
    Attribut: Itemtype Värdet "product" skickas alltid
    Attribut: language_id Språkets Id-nummer
    Attribut: Kundgrupp Alla kundgrupper som kan se produkten skickas
    Attribut: Model Artikelnummer
    Attribut: Short Description Kort beskrivning
    Attribut: href Länk till produkten
    Attribut: Meta title Meta-titel på produkten
    Attribut: Meta description Meta-beskrivning på produkten
    Attribut: Manufacturer Model Tillverkarens artikelnummer
    Attribut: Gtin Om Gtin existerar annars skickas model
    Attribut: Seach Engine Text Sökmotorstext (ändras under SEO på produktkortet)
    Attribut: EAN EAN-nummer
    Attribut: Specifications Alla produktens specifikationer
    Attribut: Categories / Tags Alla produktens kategorier och taggar

LÄS MER OM att justera flödet HÄR

Språkstöd

Tweakwise har stöd för inmatning och stavningskontroll på alla språk som kan användas i en butik på Vendre. Stavningskontrollen baseras på språket för användarens inmatningsmetod.

Stöd för automatiska böjningar (ex. "sko" = "skor") finns för de största världsspråken och även alla skandinaviska språk. Nedan följer en komplett förteckning över alla språk med stöd för automatiska böjningar.

Danska Holländska Norska Spanska
    Engelska Italienska Polska Svenska
    Franska Kinesiska Portugisiska Tyska

Support

Vendres support kan besvara majoriteten av de frågor som berör Tweakwise som en del av Vendre Smart Search. Om du har ett separat avtal med Tweakwise ska du i stället ta kontakt med Tweakwises supportavdelning.

Kontakta Vendres support Kontakta Tweakwises support

Vanliga frågor

• Kan jag skicka med produktbeskrivningen till Tweakwise?

Det är möjligt att skicka med produktbeskrivningen och göra den sökbar genom Tweakwise men det är av hastighetsskäl inte rekommenderat. Den kan alltså ta längre tid att visa sökresultaten om även produkternas beskrivning ska genomsökas.

Om du vill att produktbeskrivningen ska skickas med till Tweakwise och därigenom finnas som grund för sökresultaten kan du ta kontakt med Vendres support som hjälper dig vidare.