• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Loggning av e-postmeddelanden

Säkerställ att alla meddelanden går att läsa även när de inte når fram

I de flesta butiker finns möjligheten för besökare och kunder att ta kontakt med butiken med hjälp av ett kontaktformulär vilket genererar ett mejl som skickas till en mejladress som ställts in av butiksägaren. I vissa fall kan tillfälliga problem eller säkerhetsrelaterade filtreringar leda till att formulärsvaret inte når fram till den avsedda mejladressen och kundens fråga förblir obesvarad. Där är meddelandeloggen svaret.

Loggningen är inte per automatik aktiverad i din butik men kan aktiveras bakom knappen E-postlogg som du hittar under Inställningar > E-postinställningar. Här kan du under fliken Inställningar enkelt slå av och på loggningen av e-postmeddelanden.

För att visa innehållet i ett e-postmeddelande klickar du på Visa templatevariabler vilket fäller ut det aktuella meddelandets innehåll. Innehållet visas precis som det sparats från formuläret och innehåller ingen design som vanligtvis hade funnits med i det mejl som skickas till butiksägaren.

GDPR

Om loggningen av e-postmeddelanden är aktiverat behöver den information ni delger till era kunder och besökare utökas med information om att Vendre kan ta del av e-postmeddelanden eftersom att det här sparas i administrationen vilken Vendres personal har tillgång till. De loggade meddelande sparas i 30 dagar men raderas omedelbart om loggningen inaktiveras. Meddelanden som raderats kan inte återskapas i administrationen.

Eftersom att uppgifter som namn och mejladress sparas i Vendres system med den här funktionen aktiverad krävs ett omnämnande i er GDPR- och/eller personuppgiftspolicy. Vendre rekommenderar att ni lägger till följande text i er GDPR- och/eller personuppgiftspolicy:

Vi sparar all data som skickas till oss genom kontaktformulären i butiken direkt i plattformen under 30 dagar. All inskickad data är tillgänglig för vår leverantör Vendre (Optimizers Nordic AB) under perioden om 30 dagar.

Vanliga frågor

• Vilken information loggas?

• Typ av mejl som skickats (i dagsläget enbart kontaktformulär)
      • Ämnesrad / meddelande
      • Mottagare
      • Eventuellt felmeddeande
      • Datum
      • Templatevariabler