• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Autentisering av microservice

Hur hanteras inloggning och säkerhet?

Så funkar det

För att hämta data via Pull API behöver E-handeln ofta autentisera sig för att komma åt den information som eftersöks. Bäst är om E-handeln har en egen användare i den externa tjänsten så att alla anrop från e-handeln går att spåra.

När du eller din partner sätter upp anropet som ska ske via Pull API så anger man samtidigt hur inloggning ska ske. Beroende på vilket val som görs fyller du sen i olika fält och kan genomföra ett inloggningstest direkt i admin.

Best practice

Vendre lutar sig på Best practice för de inloggningssätt som används. I den mån det går följer vi den branschstandard i form av namngivning av fält och tillvägagångssätt. Oftast går dem att anpassa men se över hur respektive inloggningsmetod görs om du vet med er att ni inte har en standardinstallation av era inloggningsförfarande.

Metoder för autentisering

Följande autentiseringssätt finns i Vendre för Pull API:

• API Key
    • Basic Authorization
    • Bearer Token
    • JWT Bearer Token
    • Ingen (anrop utan inloggning)

Annan autentisering?

Skulle du önska en annan typ av autentisering till din microservice, kontakta ps@vendre.se för att undersöka möjligheterna för det.