• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Spåra sökningar genom Google Analytics

Med Google Analytics kan du spåra se sökningar dina besökare gör i din butik för att se vilka söktermer som oftast efterfrågas och på så sätt effektivisera sökresultaten och öka engagemanget i din e-handel. Följ nedan guide för att aktivera spårningen.

Aktivera spårning

1. Logga in på ditt Analyticskonto och klicka på Administratörer längst ner i menyn till vänster och därefter på Vyinställningar.
    2. Aktivera Spårning av webbplatssökning längst ner under rubriken Inställningar för webbplatssökning.
    3. I fältet frågeparametrar anges vilken URL-parameter som visar vilken fras besökaren sökt på. Den här parametern syns i URL:en när man besöker sökresultatsidan och visas antingen efter ett frågetecken eller ett &-tecken. I Vendre ser URL:en ut såhär: www.din-ehandel.se/advanced_search_result.php?keywords=SÖKORD. I Analytics anges därför keywords som parameter.
    4. Aktivera inställningen Skilj ut frågeparametrar i webbadressen om du endast vill se det faktiska sökordet som besökaren knappat in. Vendre rekommenderar att denna är påslagen. Glöm inte att spara inställningarna.

Visa insamlad data

För att se den insamlade datan går du till Beteende > Webbplatssökning i Google Analytics. Observera att det kan dröja en stund innan datan behandlats och blir synlig i listan.

Obs! Endast sökningar som går via sökresultatsidan kommer registreras. Sökningar där kunden klickar på en föreslagen produkt registreras inte med den här kopplingen till Google Analytics.