• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Produktbilder

56040000

Lär dig att optimera hur dina produkter presenteras!

Produktbilder visas på flera ställen i din butik. Du kan själv strategiskt lägga in en eller flera bilder på produktsidan i admin för att optimera hur produktbilderna används.

Här bredvid är ett exempel på hur produkter presenteras inne på produktsidan.

Lägga in bilder till produkten

Inne i Admin under Produkter > Kategorier & Produkter kan välja en produkt och komma in till dess information och inställningar. Under Bilder kan du själv lägga in bilder genom att antingen dra filen till fältet eller ladda upp fil Vendre genom att klicka på fält där bild inte är tillagd än.

Huvudbild

Det här är den primära bilden som presenteras först när du kommer in på produktsidan. Det är även den bild som visas i produktblock, relaterade produkter och kategorisidan i butiken. Bildtexten för huvudbilden är alltid produktnamnet.

Sekundär bild

Alla bilder som läggs till utöver huvudbilden räknas i Vendre som sekundära bilder. De här bilder kan med en anpassning av butikens mall visas som alternativ i produktblock, relaterade produkter och kategorisidan när man hovrar med musen över bilden. Ovanför den sekundära bilden där det står Bildtext kan du ange en egen bildtext (alternativtext, alttext) på varje bild.

Obs! Bildtexten kan bara visas på ett språk. Om din butik har fler än ett språk rekommenderas att bildtexterna skrivs på engelska.

Lästips - Optimera dina produktbilder

Vi har flera artiklar som förklarar hur man på bästa sätt optimerar bilderna utifrån filformat och bildstorlek och Vendres egna verktyg.

Redigera dina bilder

Vendre har ett redigeringsverktyg för bilder som du kommer åt genom:
    • Vendres filsystem genom att högerklicka på bildfil och välja redigera
      • Filsystemet kan du komma åt när du väljer ny bild eller i Admin under Innehåll > Bilder.
    • Inne på produkten i admin genom att hovra över bild och välja redigera

Hur redigeringsverktyget fungerar kan du läsa mer om genom länken nedan.

Uppladdning av bilder och hantering av bildfiler.

Det finns flera alternativ att lägga in bilder på dina produkter. Du kan göra det manuellt men även genom att importer vilket du kan läsa mer om nedan.