• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

6 tips för ökad konvertering och försäljning

Hur många gånger har ni önskat att ni hade en lista med konkreta tips för vad som kan göras för att öka konverteringen i er webbshop? Nu behöver ni inte vänta längre! Här kommer några av våra bästa tips för att öka antalet köp och förbättra kundupplevelsen i er butik.

Startsidan är din bebis

Startsidan behöver konstant uppmärksamhet och kärlek; den ska vara dynamisk och uppdateras ofta för att vara relevant för potentiella kunder. Målet är att få era besökare att klicka sig bort från startsidan och vidare till en produktsida så tidigt som möjligt. För att underlätta kundresan är det även viktigt att göra det tydligt att elementen på startsidan är klickbara med hjälp av “Calls To Action” (CTA) och relevant information. Här är några fler tips:

• Använd knappar
    • Fronta nya produkter och sådant som är relevant för säsongen högt upp, t.ex. julpynt på vinter och sandaler på sommaren
    • Placera ut produktblock under större kampanjbilder för att besökaren lätt ska hitta specifika produkter, och visa upp kundfavoriter/bästsäljare (större chans att ni lyckas sälja mer av sådant ni vet redan är populärt)
    • Tänk lite extra på kontrast och läsbarhet när ni lägger text över en bild. Upplever ni att texten inte är tillräckligt synlig kan ni att lägga ett ljusare eller mörkare filter mellan bild och text.

Det är okej att skryta lite

Varför är ni unika? Lyft fram era USPar! En USP – eller en Unique Selling Point som det heter på engelska – förklarar hur ni skiljer er från era konkurrenter och varför ni är det bästa alternativet. Vi brukar rekommendera att visa upp tre USPar högst upp på sidan, ovanför headern. Vissa väljer även att göra det i footern eller till och med på produktsidorna. Förslag på USPar:

• Fria returer
    • 30 dagar öppet köp
    • Gratis frakt över 200 kr
    • 1-2 dagars leveranstid
    • Handgjort i Sverige
    • Veganska ingredienser
    • Livstidsgaranti

Sprid kärlek, aktivera favoritlistan

Se till att aktivera butikens favoritlista – detta gör det möjligt för kunden att favoritmarkera och på så sätt spara ner produkter för framtida köp.

Billigt = bäst?

Skapa upp en egen kategori för rabatterade produkter eller en landningssida för pågående kampanjer. Här kan ni exempelvis bland annat sälja "andrahandssortering", d.v.s. produkter med mindre skönhetsfel som inte riktigt håller måttet, eller  produkter från föregående säsong. Detta kan locka potentiella kunder som kanske inte hade handlat annars. Vill ni att länken i headern ska stå ut lite extra genom att t.ex. skilja sig i färgen från resten kan ni kontakta Professional Services för att få hjälp!

Viktigast först

På produktsidan ska produktbild, produktnamn, pris och köpknapp vara högt upp på sidan, gärna "above the fold" om det går. På mobilen kan det ibland vara svårt att få till, och då kan man i vissa fall kompromissa med en "sticky" köpknapp. Det innebär att knappen har en fast placering i botten av skärmen fram till att användaren kommer ikapp knappen längre ner på sidan. Tre snabba:

• Ju mer som syns vid första anblick, desto bättre.
    • Köpknappen ska helst vara i en kontrastfärg så att ögat snabbt dras till den.
    • Se till att produktbilden är högupplöst. Pixliga bilder kan få en butik att kännas oseriös.

Du har väl inte glömt något?

Har ni tänkt på om kunden behöver något annat till produkten de köper för att den ska fungera ordentligt? Passa på att tipsa era besökare om relaterade produkter inne på produktsidan! Det kan leda till att kunden lägger till något extra i varukorgen som den kanske inte annars hade köpt. Lägg produkterna under en passande rubrik såsom "Passar till", "Du har väl inte glömt något?" eller "Köp även". Exempel på produktpar:

• Tyg + sytråd
    • Brandlarm + batteri
    • Lampskärm + glödlampa