Bevaka produkt

Låt era kunder bevaka produkter som tagit slut i lager för att sedan få ett mail när produkten är åter i lager

Artikelnummer: 15021703

Hoppa fram till...

Bevaka produkt

Det finns olika inställningar för vad ni vill ska hända i er butik när en produkt är slut i lager. Ett smart sätt att behålla kunden som är inne på er sida är att låta dem Bevaka produkten. De fyller då i sin mailadress och klickar i att de vill bevaka produkten i fråga som är slut i lager. När ni sedan uppdaterar produktens lager till minst 1 i lager så kommer kunden bli notifierad med ett mail.

Så här kommer det se ut inne på produktsidan om produkten är slut i lager

Så fungerar Bevaka produkt

Efter att Vendre aktiverat rättigheten för tillägget för din butik så kan du gå in under Produkter och sedan klicka in på Lager. Där hittar du vyn där du kan aktivera funktionen “Kan produkter utan lager bevakas”.  Se bild nedan.

1
Skärmdump

OBS! Tänk på:

Observera att denna funktion inte kommer fungera om ni
1. Har valt att produkter ska inaktiveras i er butik om de är slut i lager
2. Att  köp tillåts av produkter som den är slut i lager.

Båda dessa inställningarna hittar ni på samma sida och klickar ur den så att de är inaktiverade. När kunden lagt in sin mailadress och klickar på att Bevaka så uppdateras produktsidan med en notis. Meddelandet ser du på bilden här ovan. Det går även att hantera detta unikt för varje produkt genom produktkortet.

På denna sida har ni även inställning för "Gränsvärde för bevakning av lagersaldo", I det fältet anger ni antalet som ska vara i lager för att produkten ska börja bevakas. Detta om man inte vill att en produkt går ner till 0 i lagersaldo.

Vad händer sen när kunden bevakat produkten?

När kunden lagt in sin mailadress och klickar på att Bevaka så uppdateras produktsidan med en notis. Meddelandet ser du på bilden här nedan.

Vad händer när produkten är åter i lager?

När produkten är åter i lager i er butik så skickas automatiskt ett mail ut till de kunder som bevakat produkten. I mailet visas även en bild på produkten från produktsidan. Se bild på standardmailet här nedan.

• Hur ändrar jag texterna som står "notifiera mig?

Om du vill ändra texten där det står “Notifiera mig” till något annat som t.ex. Bevaka, Bevaka produkt, Påminn mig, Åter i lager så går det absolut bra. Det är en systemtext och det hittar ni genom att i er Admin gå in under Inställningar-Språk och sedan klickar ni på Ändra texter. I rutan "Sök på texter i butiken" så skriver ni då in Notifiera så kommer ni hitta rätt systemtext för att sedan ändra till den text ni vill ha. Klart!
  • Hur håller jag koll på mina kunders olika bevakningar?

Du kan enkelt hålla koll på dina olika bevakningar via Admin för att tex kunna göra inköp beroende på efterfrågan. Om du vill se alla bevakningar som gjorts så går du in i Admin under Rapporter och sedan Övriga Rapporter där du hittar rapporten "Produkter som kunder bevakar". Den listan kan du även välja att exportera med excel genom att klicka på Excel längst upp till höger inne på den rapportsidan. n texten.
  • Vad kostar det och hur beställer jag?

Bevaka produkt är en tilläggsfunktion. Vill ni aktivera den i er butik så kontaktar ni support@vendre.se så lägger vi in det i er butik.

Kostnad: 195 kr/mån