• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Bevaka produkt

55091703

Låt era kunder bevaka produkter som tagit slut i lager för att sedan få ett mail när produkten är åter i lager

Bevaka produkt

Det finns olika inställningar för vad ni vill ska hända i er butik när en produkt är slut i lager. Ett smart sätt att behålla kunden som är inne på er sida är att låta dem Bevaka produkten. De fyller då i sin mailadress och klickar i att de vill bevaka produkten i fråga som är slut i lager. När ni sedan uppdaterar produktens lager till minst 1 i lager så kommer kunden bli notifierad med ett mail.

Så här kommer det se ut inne på produktsidan om produkten är slut i lager

Så fungerar Bevaka produkt

Efter att Vendre aktiverat rättigheten för tillägget för din butik så kan du gå in under Produkter och sedan klicka in på Lager. Där hittar du vyn där du kan aktivera funktionen “Kan produkter utan lager bevakas”.  Se bild nedan.

1
    Skärmdump

OBS! Tänk på:

Observera att denna funktion inte kommer fungera om ni
    1. Har valt att produkter ska inaktiveras i er butik om de är slut i lager
    2. Att köp tillåts av produkter som är slut i lager.

Båda dessa inställningarna hittar ni på samma sida och klickar ur den så att de är inaktiverade. När kunden lagt in sin mailadress och klickar på att Bevaka så uppdateras produktsidan med en notis. Meddelandet ser du på bilden här ovan. Det går även att hantera detta unikt för varje produkt genom produktkortet.

På denna sida har ni även inställning för "Gränsvärde för bevakning av lagersaldo", I det fältet anger ni antalet som ska vara i lager för att produkten ska börja bevakas. Detta om man inte vill att en produkt går ner till 0 i lagersaldo.

Vad händer sen när kunden bevakat produkten?

När kunden lagt in sin mailadress och klickar på att Bevaka så uppdateras produktsidan med en notis. Meddelandet ser du på bilden här nedan.

Vad händer när produkten är åter i lager?

När produkten är åter i lager i er butik så skickas automatiskt ett mail ut till de kunder som bevakat produkten. I mailet visas även en bild på produkten från produktsidan. Se bild på standardmailet här nedan.

• Hur håller jag koll på mina kunders olika bevakningar?

Du kan enkelt hålla koll på dina kunders olika bevakningar via Admin för att till exempel kunna göra inköp beroende på efterfrågan. Om du vill se alla bevakningar som gjorts så går du in i Admin under Rapporter och sedan Övriga Rapporter där du hittar rapporten Produkter som kunder bevakar. Den listan kan du även välja att exportera som Excel genom att klicka på Excel längst upp till höger inne på den rapportsidan.
    • Vad kostar det och hur beställer jag?

Funktionen Bevaka produkt är en tilläggsfunktion som ingår i paketet B2B+.

Om du vill aktivera den i er butik kontaktar ni Vendres support eller Professional Services så hjälper vi er vidare.

• Vad händer om jag har olika lagerställen?

Om du använder bevakning av produkt och har flera lagerställen är det några saker som kan vara bra att veta.

Under Produkter > Allmänna produktinställningar och valet Bestäm slut i lager från valt lagerställe väljer du vilket lagerställe som bevakningen ska gälla för. Det är enbart vid uppdatering av detta lager som kunden kommer att få mail.

Om du har flera marknader, till exempel en B2B- och en B2C-marknad som har olika lagerställen men båda vill använda bevakning följer du instruktionen i föregående stycke. Därefter går du till Inställningar > Marknader och går in på den aktuella marknaden. På marknaden söker du fram inställningen Bestäm slut i lager från valt lagerställe och sparar sidan. Ändra sedan inställningen till det lagerställe som du önskar använda för vald marknad och spara sidan igen. För denna marknad gäller nu det valda lagerstället.

Om du säljer via olika butiker kommer systemet även hålla reda på vilken logotyp och information som ska skickas ut i mejlet till kund. Detsamma gäller för språk.