• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Spärra IP-nummer

Spärra kunder från att besöka butiken eller gå till kassan

Alla kunder och besökare är oftast välkomna i en e-handel men det kan finnas tillfällen där en viss besökare eller kund inte är önskvärd av en eller flera anledningar. Vendre har ett inbyggt stöd för att spärra specifika IP-adresser från att nå kassan eller butiken i sin helhet.

För att spärra en IP-adress går du till Kunder > Spärra IP-nummer i administrationen. Du kan välja att blockera IP-adressen från att nå kassan om du fortfarande vill att det ska vara möjligt att titta på produkter eller informationssidor i butiken men du kan även välja att IP-adressen inte ska nå butiken överhuvudtaget.

Med den i plattformen inbyggda funktionen för att spärra IP-adresser når besökaren fortfarande servern och kan belasta den trots att själva e-handeln eller sidan inte visas. För att helt spärra en IP-adress från att nå servern krävs en extern tjänst med den här funktionen, exempelvis Cloudflare.

Obs! Den här funktionen är planerad att tas bort från plattformen under 2024. Vendre rekommenderar kunder som behöver kunna blockera IP-adresser att använda externa tjänster, exempelvis Cloudflare.

Följsamhet mot GDPR

Eftersom att IP-adresser anses utgöra en personuppgift omfattas lagringen av IP-adresser av GDPR. Om ni i er butik väljer att spärra IP-adresser rekommenderas ni att lägga till information om det i er personuppgiftspolicy för att vara följsamma mot GDPR genom att informera era besökare om lagringen.