• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Orderbekräftelse

Vad kommer med och hur ändrar man den?

När skickas orderbekräftelsen till min kund?

Orderbekräftelsen skickas när ordern har genomförts och tagits emot av systemet samt att betalningen har blivit reserverad om du använder en betaltjänst som Klarna, DIBS, Svea, Paypal eller liknande. Först när de kriterierna är uppfyllda skickas orderbekräftelsen till kunden.

Stäng av orderbekräftelseutskick

Om du önskar tillfälligt eller permanent stänga av Vendres funktion för orderbekräftelser som mejlas till kunden görs det genom Vendres Support.

Den här funktionen är oftast önskvärd i samband med att man hanterar ordern i Specter eller annat affärssystem och vill att priser räknas om där eller att man inte skickar en bekräftelse förrän ordern har hanterats.

Ändra i orderbekräftelsen

Om du önskar ändra i vissa texter så kan du göra detta under Inställningar > Språk > Ändra texter. Sök på texten du önskar ändra för att hitta den. Finns den inte där kan det vara dynamiskt innehåll som information om betalsättet eller fraktsättet. Då hittar du informationen på respektive sida i admin.

Önskar du ändra design eller funktion i orderbekräftelsen behöver du kontakta Professional Services som får offerera denna ändring åt dig om du inte kan programmera själv. Fördelen är att din orderbekräftelse blir unik för din butik. Det innebär däremot att den inte kan uppdateras av oss på Vendre framåt.

Ändra språksträngar i administrationen

I orderbekräftelsen finns det vissa texter som du själv kan ändra via administrationen. Du går då till Inställningar > Språk och trycker på ändra för de språk du vill justera. Nedan listas våra standardfraser och vad den kallas i systemet för att du enkelt ska kunna uppdatera texterna själv.

Finns inte texten du vill justera med nedan? Då är det en systemtext som kommer från databasen, exempel på detta är produktens namn och fraktmetod som kunden valt och de går inte att justera genom administrationen.

Vill du göra specialanpassningar i din orderbekräftelsemall? Kontakta Professional Services för rådgivning kring vad som går att justera utöver det ovan och en uppskattad kostnad.

1
    2
    3
    Skärmdump
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    Skärmdump
    1
    2
    3
    Skärmdump

* EMAIL_ORDER_CONFIRMATION_RECEIVED_DISCOUNT - Om du skriver ut rabatterat pris i epostmallen kan du även använda dig av denna språksträng för att justera texten " Du har fått X i rabatt per produkt"