Orderbekräftelse

Vad kommer med och hur ändrar man den?

När skickas orderbekräftelsen?

Den skickas när ordern har genomförts och tagits emot av systemet samt att betalningen har blivit reserverad om du använder Klarna, DIBS, Svea, Paypal eller liknande. När detta har skett skickas mailet till kunden.

Stäng av orderbekräftelsemail?

För att stänga av orderbekräftelsen så går du till Order > Kassainställningar och ändrar på inställningen som vid skrivande stund heter Stäng av orderbekräftelsemail. Om du aktiverar denna inställning så skickas inga orderbekräftelser ut från Vendre i samband med ordern.

Detta är ofta applicerbart i samband med att man hanterar ordern i Specter eller annat affärssystem och vill att priser räknas om där eller att man inte skickar en bekräftelse för än ordern har hanterats.

Ändra i orderbekräftelsen

Om du önskar ändra i vissa texter så kan du göra detta under Inställningar > Språk > Ändra texter. Sök på texten du önskar ändra för att hitta den. Finns den inte där kan det vara dynamiskt innehåll, så som information om betalsättet eller fraktsättet. Då hittar du informationen på respektive sida i admin.

Önskar du ändra design eller funktion i mailet så behöver du kontakta vår support som får offerera denna ändring åt dig om du inte kan programmera själv. Detta gör dock att mailet blir unikt för din butik och inte kan uppdateras av oss på Vendre framåt.

Läs mer om att ändra i mail här