• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Facebook Conversions API (CAPI)

Ett nytt sätt att ge data till Facebook för annonsering och marknadsföring.

E-handlare har länge delat data kring sina användare med Facebook, nu implementerar Vendre Facebook CAPI som gör det möjligt att skicka datan via Vendres server istället för webbläsaren.

Bakgrunden till denna utveckling är en uppdatering från Apple för IOS 14 där det blir svårare att samla in och skicka data kring våra besökare genom webbläsaren. Detta beror på att Apple nu ställer krav på att alla användare ska godkänna ifall data om dem och deras besök ska kunna delas. Det blir genom detta enklare för en användare att blockera webbläsaren från att skicka user data,  jättebra för dig som användare men mindre bra för din marknadsföring.

Vendre implementerar därför Facebook CAPI och gör det tillgängligt för dig som kund hos Vendre att installera till ett fast pris. Med Facebook Conversions API skickar vi istället user data via servern och inte via cookies i webbläsaren. Detta låter dig fortsatt samla information om dina användares sessions för en fortsatt målinriktad marknadsföring / good target marketing.

Pris för installation av Facebook CAPI:
    14 995 kr exkl. moms

Priset gäller dig som är kund hos Vendre och inte har gjort några unika anpassningar i din butik. För att beställa kontaktar du din kontaktperson hos oss eller mailar direkt till ps@vendre.se.

Lär dig mer om Facebook CAPI

Vill du läsa mer om facebook CAPI, kika hos Facebooks egen dokumentation via: https://developers.facebook.com/videos/2020/conversion-api-capi-overview/

För Vendres system innebär den nya kopplingen till Facebook Conversions API att kopplingen till facebook går via servern istället för via webbläsaren. Genom detta implementerar vi en bestämd mängd information som ingår i installationen. Önskas det tas bort eller läggas till något undersöks detta och prissätts separat från det fasta priset på 14 995 kr.

Event tracking:

• Page view
    • View content
    • Add to cart
    • Initiate checkout
    • Köp

Tänk på att inkludera information kring data som skickas i dina villkor kring personuppgiftspolicy, för att ta reda på all information som skickas till Facebook via pixel behöver du kika Facebooks egna dokumentation.

Tänk också på att Facebook CAPI används för att spåra användaren med personlig (user data) och vad användaren gör (event data). Din produkt feed ska sättas upp som innan så att Facebook får tillgång till dina produkter att presentera i annonser.

Vad behöver du göra som kund för att aktivera Facebook CAPI?

Facebook CAPI använder sig av din befintliga pixel-tracking så det enklaste sättet att aktivera stöd för detta är följande:

1. Gå till din Business Manager i Facebook och klicka på Events Manager (till vänster i menyn).
    2. Välj din pixel under Data sources till vänster
    3. Klicka på Settings-fliken ovanför översikten och scrolla ner till rubriken Conversions API
    4. Klicka på länken Generate access token och spara din access token
    5. Gå tillbaka till översikten och klicka på Manage Integrations (till höger om diagrammet)
    6. Där bör Conversions API finnas med, klicka på Manage (eller Get started om den inte är aktiverad än)
    7. Klistra in din sparade access token i Vendres administration: /Admin/configuration/?gID=69 (fältet heter "Facebook Conversions API Access Token")

Se detaljerade instruktioner hos Facebook: https://developers.facebook.com/docs/marketing-api/conversions-api/get-started#via-events-manager

• Felsökning

Facebook ger olika tyer av vägledning om något med Facebook CAPI ger varningar.

Varning för telefonnummer

Facebook ger varningar för att det är låg kvalité på telefonnumret som skickas till dem eftersom de har väldigt specifika format som telefonnumret ska skickas in i. De kräver att formatet alltid är samma vilket det sällan är i den data Vendre mottar från ex. kunden i kassan, Klarna eller Svea som betalningssätt. Vi har dock resonerat så att det är bättre att vi skickar datan än att inte skicka något då det ger bättre data-kvalité enligt Facebook.

Det som kan göras är att standardisera alla telefonnummer i databasen, men detta är ovanligt och svårt. Kontakta PS om du vill undersöka möjligheterna.