• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Kundkortet

Läs om hur kundprofilen byggs upp och vilka möjligheter som finns på en kund

Fält på kunden

I din administration under Kunder > Kunder har du din kundhantering. För varje kund finns ett antal olika fält som kan användas. Vendre kallar själva sidan i admin på kunden för ett kundkort. Ett kundkort kan byggas upp av följande fält

• Standardfält - Samma på alla butiker hos Vendre
    • Relaterade standardfält - Ex. Adressbok
    • Egna fält - Kan läggas upp unikt för din butik - Läs mer
    Fält Förklaring
    Kundtyp  Företag / privatperson
    Externt kundnummer Kundnummer från ditt affärssystem
    Företag * Företagsnamn
    E-postadress * E-postadress till huvudkontot
    Referens förnamn / förnamn Förnamn på kunden eller referensen (vid företag)
    Referens efternamn / efternamn Efternamn på kunden eller referensen (vid företag)
    Telefonnummer * Telefonnummer. Samma format du önskar att kunden anger
    Mobilnummer Mobilnummer. Samma format du önskar att kunden anger
    Faxnummer Faxnummer
    Gatuadress Gatuadress
    Adressrad 2 Gatuadress 2 vid flera adressrader
    Postkod Postnummer
    Stad Postort
    Land Land. Ange val i lista
    Kundnummer Vendres kundnummer. Kan ej ändras
    Bild Bild kan laddas upp eller laddas automatiskt upp vid syn med ex. Google login eller Facebook login
    Organisationsnummer / Personnummer Bolagets organisationsnummer eller privatpersonens personnummer
    VAT-nummer Bolagets VAT-nummer
    Alias Används ej
    Säljare Välj ansvarig säljare. Väljs från de administratörer som finns i systemet
    Testkund Anger om kunden kan användas vid interna tester av systemet
    Priser inkl. moms Anger om priserna i butiken som standard ska visas inkl. eller exkl. moms
    Nyhetsbrev Anger om kunden är aktiv prenumerant på nyhetsbrev
    Har godkänt personuppgiftspolicy Anger om kunden godkänt personuppgiftspolicy. Används enbart om detta inte är en del av era allmänna villkor vilket Vendre generellt sett rekommenderar
    Kan logga in Anger om kunden ska kunna logga in. Vid nej = inaktiv kund
    Inloggning via länk Ska kund kunna logga in via en länk? Om Ja = länk visas under om du sparar och laddar om sidan
    Kundgrupp Anger den prislista / kundgrupp som kunden ska få vid inloggning. Mer om prislistor
    Orderrabattgrupp Anger den orderrabattgrupp som kunden ska få vid inloggning. Mer om orderrabattgrupper
    Produktrabattgrupp Anger den produktrabattgrupp som kunden ska få vid inloggning. Mer om rabattavtal
    Tillåt produktrabatter Anger om denna kund ska kunna ha produktrabatter. Om denna är satt till nej så kommer inte produktrabattgruppen att slå igenom
    Marknad Den marknad som ska appliceras för kunden när den loggar in
    Språk Språket som kommer att applicerad vid inloggning

Relaterade standardfält

Relaterade fält till ett kundkonto är följande

• Adressbok
    • Inloggningskonton
    • Varukorg

Egna fält

Om du önskar lägga till egen information på en kund så kan du skapa egna fält som är till för precis det du önskar.

Läs mer om extrafält på kunder

Hur bygger man upp sitt kundkort?

Ofta när du bygger upp ditt kundkort så kommer 80-90% av den informationen du önskar mata in placeras på det som antingen är standardfält fält eller relaterade standardfält. Om det är något som saknas skapar du extra kundfält för dessa. Extra kundfält kan exempelvis innehålla:

• Exempel B2B
      • Extra leveransdagar på kund
      • Orderstoppsdag
      • Kundnummer i externt system som inte passar i externt id
      • Extra information som kund ska kunna ändra inne på mitt konto
    • Exempel B2C
      • Skostorlek
      • Innermått på fötter
      • Bilmodeller man vill ange på kunde för kommande tillbehörs-sök
      • Anteckning