• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Länder (Avancerat)

Här kan ni få en djupare förståelse för hur logiken bakom länder fungerar

Hur bestäms aktivt land i butiken? (utan marknadsstöd)

• [*]Har landet skickats in via URL-parameter (dvs ?country_id=XX eller ?country=XX)?
      • [Ja] Landet sätts från inskickad URL-parameter
      • [*Nej] Är funktionen IP-lookup (försöker hitta landet som matchar IP-numret) påslagen och den matchar ett giltigt land i systemet?
        • [Ja] Landet sätts till det som hittades via IP-lookup
        • [*Nej] Har ett kundkonto precis skapats?
          • [Ja] Landet sätts från kundkontots land
          • [*Nej] Har kundens adress precis uppdaterats?
            • [Ja] Landet sätts från kundens nyligen uppdaterade adress
            • [*Nej] Har kunden precis lagt en order?
              • [Ja] Landet sätts från orderns adress
              • [*Nej] Finns det ett befintligt land i sessionen (sedan tidigare)?
                • [Ja] Landet sätts till sessionens befintliga land
                • [*Nej] Finns det en inloggad kund med angivet land?
                  • [Ja] Landet sätts från kundens land
                  • [*Nej] Landet sätts från butikens standardland
    Skapa flödesschema

Hur bestäms aktivt land i butiken? (med marknadsstöd)

• [*]Har landet skickats in via URL-parameter (dvs ?country_id=XX eller ?country=XX)?
      • [*Ja] Är funktionen "Flera länder på en marknad" (rättighet 173) påslagen?
        • [*Ja] Är det begärda landet giltigt för marknaden (det finns med i marknadens lista över länder)?
          • [Ja] Landet sätts från inskickad URL-parameter
          • [*Nej] Är inställningen "Prioritera marknad över kund när sessionen skapas" påslagen?
            • [*Ja] Finns det en aktiv marknad med angivet standardland?
              • [Ja] Landet sätts från marknadens land
              • [*Nej] Finns det en inloggad kund med angivet land?
                • [Ja] Landet sätts från kundens land
                • [Nej] Landet sätts från butikens standardland
            • [*Nej] Finns det en inloggad kund med angivet land?
              • [Ja] Landet sätts från kundens land
              • [*Nej] Finns det en aktiv marknad med angivet standardland?
                • [Ja] Landet sätts från marknadens land
                • [Nej] Landet sätts från butikens standardland
        • [Nej] Landet sätts från inskickad URL-parameter
      • [*Nej] Har URL-parametern force_market_id använts (används för att manuellt tvinga land, valuta & språk) och aktiv marknad har ett standardland angivet?
        • [Ja] Landet sätts från marknadens land
        • [*Nej] Är funktionen IP-lookup (försöker hitta landet som matchar IP-numret) påslagen och den matchar ett giltigt land i systemet?
          • [Ja] Landet sätts till det som hittades via IP-lookup
          • [*Nej] Har ett kundkonto precis skapats?
            • [Ja] Landet sätts från kundkontots land
            • [*Nej] Har kundens adress precis uppdaterats?
              • [Ja] Landet sätts från kundens nyligen uppdaterade adress
              • [*Nej] Har kunden precis lagt en order?
                • [Ja] Landet sätts från orderns adress
                • [*Nej] Finns det ett befintligt land i sessionen (sedan tidigare)?
                  • [Ja] Landet sätts till sessionens befintliga land
                  • [*Nej] Är inställningen "Prioritera marknad över kund när sessionen skapas" påslagen?
                    • [*Ja] Finns det en aktiv marknad med angivet standardland?
                      • [Ja] Landet sätts från marknadens land
                      • [*Nej] Finns det en inloggad kund med angivet land?
                        • [Ja] Landet sätts från kundens land
                        • [Nej] Landet sätts från butikens standardland
                    • [*Nej] Finns det en inloggad kund med angivet land?
                      • [Ja] Landet sätts från kundens land
                      • [*Nej] Finns det en aktiv marknad med angivet standardland?
                        • [Ja] Landet sätts från marknadens land
                        • [Nej] Landet sätts från butikens standardland
    Skapa flödesschema

Är marknadsinställningen "Tvinga språk, valuta och land" påslagen?

Finns det en aktiv marknad med standardland angivet och inställningen "Tvinga språk, valuta och land" påslagen? I så fall så valideras resultatet (det begärda landet) från flödesschemat ovan ("Hur bestäms aktivt land i butiken?") enligt följande logik.

• [*] Är funktionen "Flera länder på en marknad" (rättighet 173) påslagen?
      • [*Ja] Är det begärda landet giltigt för marknaden (det finns med i marknadens lista över länder)?
        • [Ja] Landet sätts till det begärda landet
        • [*Nej] Är sessionens befintliga land giltigt för marknaden (det finns med i marknadens lista över länder)?
          • [Ja] Landet sätts till sessionens befintliga land
          • [Nej] Landet sätts till marknadens standardland
      • [Nej] Landet sätts till marknadens standardland
    Skapa flödesschema