• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Språk (Avancerat)

Här kan ni få en djupare förståelse för hur logiken bakom språk fungerar

Hur bestäms språket i butiken (modern implementation)?

Denna förutsätter att följande stämmer:

• Inställningen "Tillåt frikopplade sökvägar för marknader" är påslagen
    • Inställningen "Tvinga språk, valuta och land" är påslagen för alla marknader
    • Standardspråk är angivet på alla marknader

Giltigt språk - med giltigt språk nedan så menas de språk som valts under fliken "Språk i marknad"  för aktiv marknad samt den aktiva marknadens standardspråk. Dessa språk måste också vara aktiva.

• [*] Innehåller URL:en en sökväg som matchar en språkkod för ett giltigt språk?
      • [Ja] Språket sätts utifrån den matchande språkkoden i URL:en
      • [*Nej] Har ett giltigt språk skickats in via URL-parameter (dvs ?language=XX)?
        • [Ja] Språket sätts från inskickad URL-parameter
        • [*Nej] Finns det ett giltigt aktivt språk i sessionen sedan tidigare?
          • [Ja] Språket sätts från sessionens befintliga språk
          • [*Nej] Finns det en inloggad kund med giltigt språk angivet?
            • [Ja] Språket sätts från kundens språk
            • [Nej] Språket sätts från marknadens standardspråk
    Skapa flödesschema

Hur bestäms språket i butiken (klassisk implementation)?

Nedan flödesschema gäller i de fall "Tillåt frikopplade sökvägar för marknader" inte är påslagen.

• [*] Finns det en aktiv marknad med standardspråk och inställningen "Tvinga språk, valuta och land" påslagen?
      • [Ja] Språket sätts från marknadens standardspråk
      • [*Nej] Är inställningen "Tillåt inte byte av språk" påslagen i Admin?
        • [*Ja] Finns det en aktiv marknad med standardspråk angivet?
          • [Ja] Språket sätts från marknadens standardspråk
          • [Nej] Språket sätts från butikens standardspråk
        • [*Nej] Har språket skickats in via URL-parameter (dvs ?language=XX)?
          • [Ja] Språket sätts från inskickad URL-parameter
          • [*Nej] Har URL-parametern force_market_id använts (används för att manuellt tvinga land, valuta & språk) och aktiv marknad har ett standardspråk angivet?
            • [Ja] Språket sätts från marknadens språk
            • [*Nej] Är inställningen "Välj kundens språk från webbläsarens inställningar:" påslagen i Admin?
              • [Ja] Språket sätts från webbläsarens inställningar (HTTP_ACCEPT_LANGUAGE)
              • [*Nej] Finns det ett aktivt språk i sessionen sedan tidigare?
                • [Ja] Språket sätts från sessionens befintliga språk
                • [*Nej] Är inställningen "Prioritera marknad över kund när sessionen skapas" påslagen?
                  • [*Ja] Finns det en aktiv marknad med standardspråk angivet?
                    • [Ja] Språket sätts från marknadens standardspråk
                    • [*Nej] Finns det en inloggad kund med språk angivet?
                      • [Ja] Språket sätts från kundens språk
                      • [Nej] Språket sätts från butikens standardspråk
                  • [*Nej] Finns det en inloggad kund med språk angivet?
                    • [Ja] Språket sätts från kundens språk
                    • [*Nej] Finns det en aktiv marknad med standardspråk angivet?
                      • [Ja] Språket sätts från marknadens standardspråk
                      • [Nej] Språket sätts från butikens standardspråk
    Skapa flödesschema