• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Valuta (Avancerat)

Här kan ni få en djupare förståelse för hur logiken bakom valuta fungerar

Hur bestäms valutan i butiken?

• [*] Finns det en aktiv marknad med standardvaluta angiven och inställningen "Tvinga språk, valuta och land" påslagen?
      • [Ja] Valutan sätts från marknadens standardvaluta
      • [*Nej] Finns det ett aktivt land med "Tillåt enbart köp med denna valuta" angivet?
        • [Ja] Valutan sätts från det aktiva landets valuta
        • [*Nej] Har valutan skickats in via URL-parameter (dvs ?currency=XX)?
          • [Ja] Valutan sätts från URL-parametern och sparas i sessionen som begärd valuta
          • [*Nej] Har URL-parametern force_market_id använts (används för att manuellt tvinga land, valuta & språk) och aktiv marknad har en standardvaluta angiven?
            • [Ja] Valutan sätts från marknadens standardvaluta och sparas i sessionen som begärd valuta
            • [*Nej] Finns det en sedan tidigare begärd valuta i sessionen?
              • [Ja] Valutan sätts till den tidigare begärda valutan
              • [*Nej] Finns det en aktiv marknad med standardvaluta angiven?
                • [Ja] Valutan sätts från marknadens standardvaluta
                • [*Nej] Finns det en inloggad kund med angiven valuta?
                  • [Ja] Valutan sätts från kundens valuta
                  • [Nej] Valutan sätts från butikens standardvaluta
    Skapa flödesschema