• Kategorier för din sökning

• Inget resultat

Rabatt på ordersumma

Fast procentrabatt på alla produkter i en order godkända för rabatt

När används denna funktion?

Ibland behöver man göra rabatter som ska gälla på hela ordern och bara visas i kassan. Detta är enkom en B2B-funktion och ska aldrig användas B2C. Då rekommenderas istället medskickskampanjer

Hur visas orderrabatten i butiken?

Såhär kan det se ut i kassan när kunden går in och har en totalrabatt på ordern:

1
    2
    Skärmdump

Skapa en ny orderrabatt

För att skapa en ny orderrabatt gör du på följande sätt:

1. Gå till Kunder > Rabatt på order
    2. Skapa en grupp och klicka på Spara
    3. Klicka på Ändra
    4. Klicka på knappen Lägg till
    5. Lägg in vilken summa som ger vilken rabatt och klicka på Spara
    6. Gå till en kund i administrationen och lägg in Orderrabattgrupp på kundens kundkort.
    7. Klicka på Spara
    8. Gå ut i butiken, gå till kassan med en kund som har den Orderrabattgruppen och se så att rabatten dras i kassan

Uteslut produkter från beräkningen

Ibland kan det vara så att du inte vill att denna rabatt ska gälla på vissa produkter där du ex. har kampanj eller låg marginal. Du kan ställa in på varje rad i prislistan att om Orderrabatt är satt till Nej så kommer den inte tas med i beräkningen för denna rabatt.

Du kan också utesluta hela produkten från detta genom att gå till fliken Pris på produkten och klicka ur valet för  Tillåt orderrabatter

• Felsökning av orderrabatt

Säkerställ order-total-modul

För att rabatten ska dras behöver en order-total-modul aktiveras för att avdraget ska kunna göras i kassan. Detta görs av Vendre under Ordersummering och lägga till det val som heter Orderrabatt

Skapa ny produkt

Skapa en ny produkt som inte har några prislistor och är över den summa som rabatten avser. Använd en kund där det finns ett Orderrabattgrupp och gå till kassan. Om det inte dyker upp en rabatt nu, vänligen kontakta supporten för utökad felsökning.

• Kan rabatten visas på andra ställen i butiken?

I och med att orderrabatten slår på hela ordern så sker uträkningen i kassan. Därmed är det inte möjligt att visa denna rabatt på produktsida, varukorg eller listningar. Då rekommenderar vi istället antingen prislistor eller produktrabatter.